От х:

Днес в x:

Наши девойки пердашат женщини* на супер-турнир в Русия

Момиченцата Габи/ляво/ и Стефани бият без задръжки какичките

Ненавършилите още пълнолетие хасковлийки Габриела и Стефани Стоеви посиниха от бой елитни руски двойки, при това жени, на супер-турнир по Бадминтон от веригата Гран при във Владивосток Русия. Турнирът се счита за открито първенство на русия и в него участваха повече от 200 елитни състезатели при мъжете и жените. Единствените представители на България бяха хасковските сестри-Габи на 18 и Стефани на 17 години. Стефани е европейска шампионка по бадминтон, но до 17 години. И за двете това бе първият им гранд турнир при жените, но още в дебюта си спечелиха бронзов медал.

Още в първия мач възпитаничките на хасковската школа пребиха до посиняване леличките Егушина и Деревягина с унизителното 21/6 и 21/5. Това в бадминтона е като да те бият със 7:0 във футбола. Габи и Стефани повториха упражнението и във втори кръг. За четвърт час те разгромиха Пархоменко и Макавеева с подобен резултат. Победния ход на нашите продължи до полуфинала, където бяха спрени от бъдещите шампионки Татяна Бибик и Анастасия Червекова с много оспорваното 21:18 и 21:18. Габриела записа и победа на сингъл, но отпадна драматично във втори кръг от поредната Анастасия /Ероменко/ 21:19 и 21:19. Това и позволи да се концентрира върху двойките.

Това бе първият голям турнир за сестрите след като смениха скандално треньора си през декемвриа миналата година. Стефани тъкмо бе станала първата българка, европейска шампионка по бадминтон, когато баща и Светослав Бояджиев реши, че дългогодишният им треньор Станимир Бойчинов вече не е достатъчно добър за тях и им намери германец- Гюнтер Хубер.

Г.Христов

Женщини /руски/-жени

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини