От х:

Днес в x:

Хлябът 90 стотинки от днес. Крадци тарашиха крими репортер. Преглед на регионалния печат

Хлябът 90 стотинки от днес, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Информацията е от шефа на федерацията на хлебопроизводителите в региона Янчо Вутов. Причина за поскъпването било натрупването на увеличения – на тока, на газта, на зърното.

Щур англичанин вилнее из Хлябово, сам влиза в ареста, анонс над главата на вестника. Подробностите са на втора страница. Стивън се държал неадекватно и бил прибран от полицаите. Сам си влязъл зад решетките.

От днес приемат молби за помощи за отопление, друг акцент от първа страница. Няма промяна в критериите за отпускане на помощите.

20 дни суша мори Стамболийски, водещо на 2-ра. Хасковското село е налегнато от редовното безводие през лятото. Хората обмислят протест за кардинално решение на проблема.

7 наследници искат кръвнина за убитата си майка, акцент от 3-та. Става дума процеса срещу Младен Младенов от с. Корен, който е обвинен в зверското изнасилване и убийството на 78-годишната Милка Стефанова. Синовете и дъщерите на убитата искат по 10 000 лв. обезщетение, но не пожелаха да бъдат частни обвинители.

Прокурор иска 20 г. райе за Гюро, съдът му даде доживот, друго заглавие от 3-та. В петък приключи процесът срещу Гюрсел Мюмюн от с. Тракиец. Присъдата е за убийството на Митко Христов от с. Сираково, извършено миналата година.

Доброволци от ПМГ „Вазов” с призове, темата на 4 страница. Димитровградските ученици завоюваха призови места в проект на евродепутатката Илияна Иванова, посветен на доброволчеството.

Сестри Стоеви с бронз на двойки в Русия, акцент от спортната страница. Габриела и Стефани спечелиха сребърните медали на двойки за жени на турнира Гран при във Владивосток.

3 месеца повече за Лот 2 от „Марица”, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. На това се надяват от сдружение „Марица хайлуей”, което строи 34-километровата отсечка. Причина за забавянето било лошото време през зимата и дъждовете през май. Срокът е до август 2013-а, строителите се надяват да бъде удължен до края на годината.

Еврокомисар, Борисов и Плевнелиев пуснаха влака стрела до Димитровград, заглавие над главата. Дописката е на 2-ра.

Вирус натръшка над 100, друг акцент от 1-ва. Толкова са потърсили лекарска помощ през последните дни. Става дума за летен вирус, който поразява предимно деца. Симптомите са стомашни болки, гадене, повръщане, диария.

Крадци тарашиха криминален репортер, друг акцент над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та. Става дума за репортера на „Новинар юг” Делян Аврамов. Апашите атакували по време на полуфиналния мач между Германия и Италия. Не си харесали нищо за крадене.

12 000 в региона нямат работа, водещо на 2-ра. Данните са от агенцията по заетостта. Леко намаление на безработните отчитат през последния месец, но това се дължи на временната работа през лятото.

В Димитровград слагат фонтан в кръгово, водещо на 4-та. Фонтанът ще се намира на панорамния път и ул. „Хасковска”.

Сталин от Шатура за алеята в парк „Марица”, друго заглавие от 4-та. Дарението е обещано от губернатора на района Андрей Келер.

Реанимират Димитров 63 години след смъртта му, заглавие на голям материал на 6 страница. Историческо четиво за Георги Димитров. Повод за публикацията е решението на ОбС да върне статуята му в парка.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини