От х:

Днес в x:

Данъчните изядоха хляба на вторични суровини

Данъчните помагат на природата...

Национална агенция по приходите спестява хартиени отпадъци в размер на 5 000 тона годишно. Отделно от това, само през последната година служителите на агенцията са предали за рециклиране над 6 тона хартия. Заради тези постижения,

Националната агенция за приходите спечели втора награда на ежегодния конкурс „Най-зелените компании”. Приходната агенция грабна приза с въведения безхартиен вътрешен обмен на документи, което пести от ценната суровина.За последната година данъчните са разменили по електронен път 170 000 документа. През 2012 година пък започнаха да връчват решенията по обжалваните актове по електронна поща, а законодателно бе премахната необходимостта търговците да съхраняват контролните ленти на касовите си апарати на хартия. Вместо това данните за извършените продажби се пазят в електронен вид, като фискалните устройства подават информацията директно в сървърите на НАП.

Само в Хасково, след като в края на март тази година в сградата на офиса бяха поставени общо 7 специализирани контейнера за събиране на отпадъчни листове, до днес са предадени за рециклиране повече от 350 килограма хартия.

Г.Христов

...и спасяват гфори
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини