От х:

Днес в x:

Доживотен затвор за убиеца от Тракиец

Гюрсел от Тракиец ще лежи до живот

Доживотна присъда получи днес от окръжния съд в Хасково Гюрсел Реджеб от село Тракиец. Гюро, както го наричат в селото, ще лежи в затвора до края на живота си за убийството на 40-годишния Митко Христов от Сираково. Митко бе жестоко пребит до смърт и издъхна в дома на Гюро през ноември миналата година. Престъплението било извършено след тридневен запой в къщата на Гюрсел.

След убийството трупът бил захвърлен в мочурището край селото в опит да се прикрие престъплението. Тялото бе открито след издирване, предприето по искане на близките на жертвата. На 30 ноември Гюрсел бе арестуван и оттогава е зад решетките. Той има зад гърба си присъда за друго тежко умишлено престъпление -опит за убийство, за което също е лежал в затвора.

Пред съда Гюрсел твърдеше, че не помни нищо от жестокото убийство. Признава обаче, че е правил опита да скрие трупа в мочурището. Опасявал се, че полицаите веднага ще му лепнат обвинение в убийство, ако трупът бъде намерен в къщата му.

Доживотната присъда изненада дори обвинителя от окръжна прокуратура Георги Гешев, който поиска от съда наказание от 20 години лишаване от свобода.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини