От х:

Днес в x:

Пържим се на 35 градуса. Тировете „сковани” от жегата

35 градуса на сянка изисква спиране на тировете

35 градуса на сянка опържиха днес целокупния хасковлия. Жегата бе толкова брутална, че дори басейните останаха празни. Липсата и на най-слаб ветрец превърна ходенето пеш в неистово усилие. Горещината бе особено нетърпима в града, тъй като нагретият асфалт по улиците засилваше усещането, че се намираме във фурна. А ние сме месото.

Въпреки всичко обаче нямаме рекорд, поясниха от синоптичната станция в Хасково. През 2007-ма е било доста по-топло-37.5 градуса.

Няма и слънчасали, гласи справката с хасковското Спешно. Наистина, от 13 часа днес, градът все едно бе обезлюдял. Жива душа и куче нямаше по улиците.Съответно, нямаше и кой да припада.

35-те градуса обаче се оказаха достатъчни, за да бъде издадена заповед за спиране движението на тежкотоварните автомобили. От 13.30 часа, тировете бяха побити на най-близките паркинги, за голямо неудоволствие на водачите. По принцип, тежкотоварните автомобили нямат право да се движат в следобедите на петък и неделя, затова разчитаха на събота да наваксат. Забраната на АПИ обаче осуети тези намерения. Пазеше се асфалтът по пътищата, защото при над 35 градуса, настилката променя свойствата си.

Това е второто поредно спиране на тировете, след като и вчера бе издадена заповед за преустановяване на движението им заради жегите. Повече вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини