От х:

Днес в x:

Челен удар край Клокотница, един загина

Два турски тира се блъснаха челно на Е-80 между Клокотница и Горски извор. На място е загинал 45-годишният шофьор на камиона, който идвал откъм границата. Другият - на 34 години, пътувал към Турция, се е отървал само с уплаха. Той дори отказал да отиде до болницата за преглед, според очевидци.

Зверската катастрофа е станала минути след 9 часа тази сутрин. До инцидента се стигнало, след като четири тира тръгнали да изпреварват трактор на „Напоителни системи“, поел сутринта от Горски извор към Клокотница. Селскостопанската машина била управлявана от Величко Николов с не повече от 20 километра в час, според собствените му думи. Поради малката скорост зад него се образувала опашка от тирове. Първите три успели да го изпреварят успешно, последният обаче налетял на идващия насреща тежкотоварен камион „Ман“. Двете возила са се ударили почти челно, като ударът върху кабината на загиналия е бил смъртоносен. Цялата му предница е деформираната, а седалката, заедно с шофьора, е отхвръкнала назад. Водачът е загинал на място. Каросерията на камиона му е разпорена странично открай докрай, а товарът – дрехи и бельо, бе разпилян по асфалта.

След удара другият тир е минал вляво и е заорал в канавката. Водачът му е съвсем леко пострадал.

Заради тежката катастрофа движението по Е-80 е силно затруднено. Минава се само в едната лента, а униформени пускат последователно движещите се двете посоки.

За поредния кървав епизод по хасковските пътища, вижте в нашия видеорепортаж

Тодор Кръшков

Двамата с трактора. Шофирал е Величко Николов, вляво, с очилата

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини