От х:

Днес в x:

Малко, но от сърце: Детски кът за пациентите на Детско отделение

Децата вече ще прекарват по приятно времето си в болницата

Кътче от приказките подготви за малките си пациенти хасковската болница. Днес в педиатрично отделение бе открита занималня за болните дечица. Под наблюдението на медсестра, там малките пациенти ще борят скуката от еднообразното болнично ежедневие. Играчки, пластмасова пързалка, детски шкафчета пълни с пъзели игри и пособия за рисуване и дори компютър с интернет, ще задоволява несекващото детско желание за игри. Приказната атмосфера се допълва от боядисаните в ярки цветове стени, изрисувани с любими детски герои. Прекрасната атмосфера е дело на 4 учителки от помощното училище и интернат в Свиленград, които абсолютно безвъзмездно изрисуваха стените.

Като част от опцията за посетителите на детско отделение е новата детска площадка, на гърба на сградата. Тя е напълно отделена от огромния болничен двор и предпазва някой палав пациент да изскочи на претоварените от движение алеи. Площадката е с пързалка, пясъчник и катерушки за децата, беседки и чешмичка за майките. Ще се използва като място за свиждане, поясни директорът на МБАЛ д-р Славчо Близнаков. Веднага след като спрат дъждовете, ще бъдат засадени цветни лехи, а площадката ще бъде оградена от жив плет. 

Паралелно с това тече и ремонтът в отделението, като се подменят болнични легла, боядисват се стени и ремонтират санитарни възли. Нещата стават бавно, защото всичко се финансира от собствените ресурси на болницата. 

Депутатите от Хасково Иван Петров, Фани Христова и Румен Данев уважиха събитието. Триото активно лобира за интересите на хасковската болница, с цел да бъдат разширени възможностите и капацитета и, както и да се повиши конкурентноспособността на местното лечебно заведение.

Г.Христов

Д-р Близнаков и депутатите Петров, Данев и Христова заведоха първите деца в стаята
Детската площадка ще предпазва децата от движението в двора на болницата
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини