От х:

Днес в x:

Кризисният щаб: Потопът се отменя

Прогнозата за очакваното повишение на нивото на река Марица в долното течение е доста по-оптимистична днес, съобщиха тази сутрин от областния кризисен щаб в Хасково. В критичната зона при Харманли по данни от 5 часа на 19 май нивото е 235 см и ще остане под максималните нива, достигнати през февруари. Нивото на р. Харманлийска е без изменение – 210см.

Областният кризисен щаб заседава в 7 часа тази сутрин и има пълна информация за оперативната обстановка в областта.

В резултат на продължителния дъжд яз. Ивайловград прелива към 6.30 тази сутрин. В момента работят 2 турбини и преливането е насочено през двата странични преливника с около 220 куб/ сек.

Аварийна група на ВиК Хасково отстранява към момента повреда на водопровод в кв. „Орфей“ до бл. 27

Още две щети от произтекли произшествия са били отстранени тази нощ от мобилизираните регионални служби. Край Симеоновград е паднала скала на 500 м от града по пътя за Хасково и незабавно е отстранена от екипи на ПБЗН. Селата Меден бук и Коново, община Ивайловград са останали без ток. Аварийни екипи на ЕВН са на място и отстраняват повредата.

Във всички останали общини от областта обстановката е спокойна. През нощта в ОУ ПБЗН не са постъпвали сигнали за бедстващи или тежко пострадали хора.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини