От х:

Днес в x:

Бизнесмени и кметове крадат вода. 23 от Езиковата приети в чужбина. Преглед на регионалния печат

23 от Езиковата приети в чужбина, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Повечето ще учат в европейски държави, само една (засега) възпитаничка на елитното школо заминава за Щатите.

Оранжерия и „Европът 2005” висят с 200 бона за вода, заглавие над главата на вестника. Темата е водеща на 2-ра. Оранжерията е в свиленградското село Генералово. В „Европът” пък доскоро бе съдружник общинският съветник Златко Марчев, пише вестникът.

Масови фалити в заведения в Хасково наесен заради цигарите, заглавие с въпросителна на 2 страница. Според хора от бранша се очаква отлив на клиенти между 15 и 20 процента след влизането в сила на забраната за пушене на обществени места.

10 листа спират делото за Черния Великден, чело на 3-та. Окръжният съд издал указания при обжалването да има документ от всеки един от частните обвинители.

Спасяване от вдигане с паяка става 17 лева, друго заглавие на 3-та. Всъщност не става дума за спасяване, а за избор между две злини. Едната струва 17 лв., другата – 35 лв., ако успеят да ти откарат колата на наказателния паркинг.

9000 от областта събраха 216.5 тона боклуци за ден, акцент от 4 страница. Темата е великото съботно чистене.

Хасковлии пионери в съденето на мобилните оператори, заглавие на голям материал на 7 страница.

Паяците пускат коли срещу 17 лева, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на 2 страница.

Бизнесмени и кметове крадат вода на поразия, чело на 1-ва. За големите длъжници на ВиК Хасково.

Започва плувното лято, друго заглавие от 1-ва. Десетдневните курсове ще се провеждат на „Лебеда”.

Строителната гимназия първенец в горския многобой, пише още на 2-ра. Хасковското школо е класирано отборно на първо място на проведеното през уикенда състезание в Кенана.

Още камери дебнат митничарите, акцент от 3-та. На национално съвещание на агенция „Митници” било решено да се увеличат камерите на плаца заради корупцията. Преди няколко седмици МВР арестува цяла смяна митничари заедно с дневния рушвет.

Читателка върна забравена отпреди 15 години книга, заглавие на 4 страница. Вчера се проведе ден на отворените врати в регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково. Млада госпожица върнала книга, заета преди 15 години.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини