От х:

Днес в x:

Междусъседски войни в Кенана, хиляди пчели избити

Прекършен клон стана повод за нови битки

Нова битка от епичната междусъседска война в Кенана избухна днес. Пчеларите Тилко Русев и Тенчо Христозов сигнализираха в отдел КОРЗ на община Хасково и в районното полицейско управление за отсечен „вековен дъб“. Край техните парцели. Районът попада в „Натура 2000“, уточняват пчеларите.

„Чакаме да дойдат от отдел КОРЗ, както и районният инспектор Ванчев, за да видят какво е направено. Злосторникът е отсякъл без разрешение дървото“, заявиха двамата възрастни мъже.

Проверка на Haskovo.net установи, че всъщност става дума само за един клон на дърво, намиращо се в непроходим храсталак на 50-тина метра от пътя за язовир „Клокотница“. Двамата пчелари с половин уста признават, че „злосторникът“ е техният съсед по вилно място – архитект Веселин Белевски, с когото отдавна водят междусъседски войни.

„Не сме го видели, не можем да твърдим, че е той. Но няма кой друг да е“, усукват го двамата пчелари.

Освен това преди по-малко от месец неизвестен злосторник (сещайте се кой) сипал нафта в кошерите на Тенчо и изтрепал 7 от 10-те пчелни семейства. Трите оцелели пък линеели и не било ясно дали ще ги бъде. Хилядите убити пчели били заровени в близост до кошерите.

„Омръзна ми да се занимавам с луди хора. Клонът на това дърво падна върху покрива на бараката ми през зимата, по време на големия сняг. Изпотроши покривната конструкция и трябваше да го махна“, обясни за Haskovo.net арх. Белевски.

„Това за нафтата пък е долна клевета“, каза той. „Те един на друг си правят мръсотии. Омръзнало ми е от техните истории“, отсече Белевски.

„Като историческа личност аз съм толкова над тези неща, че не мога да се занимавам с глупости“, заключи архитектът.

Тодор Кръшков

Тенчо Христозов до оцелелите си кошери

Веселин Белевски
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини