От х:

Днес в x:

Ненормалници: Направиха доматите 4.40 лв за празника!

Това струва 4.50

Идиотшизирани прекупвачи и алчни производители убиха здравия разум като пуснаха за Гергьовден домати по 4.40-4.50 лв килото. Цената бе толкова срамна, че вкупом търговци от хасковския зеленчуков пазар отказаха да бъдат снимани. Като на потребител обаче ти обясняват нагло че „всичко скочило, те с какво щели да си плащат сметките”. Като че ли редовия клиент е длъжен да им плаща сметките и поддържа стандарта на живот.

Излагацията е пълна, защото от началото на май по тържища и зеленчукови борси се предлагат първата партида оранжерийни домати българско производство. Първите домати в хасковско идват от Харманли. На всичкото отгоре, самите домати нямат никакъв вид-дребни и неугледни. Иначе от агенцията по храните уверяват, че „доматите са с много добро качество, чисти и с месеста консистенция”. Това не трогваше много купувачи. Някои направо си питаха къде са гръцките домати. Те обаче бяха изчезнали мистериозно. Така де, изберете българското.

Българските домати обаче вече са по скъпи от луканката, показа експеримент на Haskovo.net. Стандартна щафета от купуваната марка „Орехите” струва 3-95-4.35 лв в зависимост от колебанията на грамажа. По евтино от кило български домат. За шпек пък няма какво да се говори.

Масово за Гергьовден се пазаруваха марули и краставици. Воднистият зеленчук падна главоломно през последните седмици и се намираше на много приемливата цена от 1.40-150 за кило добро качество. Не е ясно дали са български. Българското, както изглежда, е много скъпо за българите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини