От х:

Днес в x:

Триумф за читалище „Заря“: 15 музиканти, 15 награди в конкурс

Децата от музикалната школа "Манол Иванов" към читалище "Заря"

В истински триумф се превърна участието на музикалната школа „Манол Иванов“ към хасковското читалище „Заря“ на конкурса в Димитровград, похвали се днес секретарят на читалището Александър Милушев. От 15 участници в конкурса 15 се върнаха с награди. Те завоюваха 3 първи, 4 втори, 4 трети награди, както и 4 поощрения. Те са за надпреварата в различни възрастови групи и за различни инструменти. В музикална школа „Манол Иванов“ има няколко класа – по пиано с ръководител Красимира Гинева, по цигулка – Елка Софтова, по акордеон – Татяна Славчева, по китара Ясен Янчев.

Музикалният конкурс в Димитровград се провежда за пета поредна година и събира на сцената си ученици от цялата област.

С първо и второ място в областния кръг на конкурса за детска рисунка „Не на цигарите“ се похвали и школата по изобразително изкуство „Колорит“. Двете нейни възпитанички ще участват на националния етап от конкурса, от читалище „Заря“ са сигурни, че ще се представят достойно.

Утре се провежда традиционния „Празник на младите таланти“, използва повода да покани присъстващите Александър Милушев. 8 музикални школи в Южна България са потвърдили участието си на сцената на читалището в събота. Изпълненията започват в 11.30 часа в големия салон.

„Идеята на този празник е да сверим часовниците с останалите школи, както и да подготвим децата за кандидатстване в музикално училище“, допълни Милушев.

Тодор Кръшков

Александър Милушев показва плакет за победителите на утрешния "Празник на младите таланти"
Малките победители от школа "Колорит"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини