От х:

Днес в x:

Сусамските автозаводи водят в международно рали

Колоната ретроавтомобили спря за почивка и ремонт на паркинга на ханче Клокотница

Президентът и собственик на сусамските автомобилни заводи/САЗ/ Кирил Николаев-Морския води колоната в международното ретро рали Пловдив-Александруполис-Одрин. Цветната колона от тунинговани стари автомобили, днес пресече хасковско на път за гръцкият Александруполис, който е втората спирка в ралито. Първият скоростен етап Хасково-Пловдив бе спечелен от Мерцедеса на Морския, модел 1936-та година. Разбира се, червеният аристократ криеше под капака си двигател, който може да засрами повечето коли модел 2012-та година.

Киро е един от хасковската триада, атакуваща победата в ралито. Другите са Веско Цеков с ВМВ 735 и Бай Петко Вълканов със Ситроен ДХ. Условието за участие на колите в ралито е строго-това да са модели, които са слезли от конвейерите на масовото производство от поне 25 години.

11 български и 16 турски автомобила са в състезателната колона. Има много придружаващи коли, включително и гръцки, но те са извън класирането. Маршрутът на моторната кавалкада е 680 километра, финалът е в Одрин. Освен за време, ралито включва и оценка на майсторско шофиране по специален полигон. Той е в гръцкият град Александруполис. Пилотите ще преминават S-образно трасе с препятствия, паркиране в преден, заден гараж и разни трикове. „Трябва да се види“ обясни главният организатор Дончо Донев от пловдивският автомобилен клуб „Ретро“. Ралито се организира за втори пореден път. Миналата година шампион станал Тончо Желязков от Стара Загора, а Морския бил втори. Затова сега се надъхал твърдо, да грабне първото място. Тайното му оръжие била съпругата, която изпълнявала ролята на навигатор. С нея семейният автомобил нямало как да катастрофира, похвали я Киро.

Г.Христов

Червеният аристократ на Морския къса конкуренцията
Киро Николайв:САЗ ще ги прегази всичките
В ролята на механик е съпругата
Останалите екипажи имаха по-многобройни екипи
Ситроен модел 1965-та година
Милата "костенурка"
Творенията на Фердинанд Порше, бяха най-многобройни
Московците са тук
Комшиите бяха по-многобройни
Навалица при тръгването

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини