От х:

Днес в x:

До доказване на противното: „Голф“ е колата на майсторите

Част от изпитанията-пренасяне на чаша с вода от една маса на друга, без да се разлее капка

Фолксваген голф размаза конкуренцията на Мерцедеси, БМВ-та, Митцубиши и др. марки в състезанието по майсторско шофиране организирано от хасковската гимназия по автотранспорт. Шофьорът на „народната кола“ Иван Георгиев отнесе с виртуозно каране съперниците си на полигона, като постави рекорд на пълното с препятствие трасе-52 сек и 73 стотни. Според преподавателят в гимназията Правдомир Шопов, гросмайсторското каране на професионалисти взима полигона за 47 сек. Иван не е професионалист, даже е само в 11-ти клас и постижението му е още по-впечатляващо. Втори и трети останаха 12-класниците Дурмуж Мурад и Айнур Лифат с Опел „Корса“

Някои от 9-тимата участници също взеха полигона без грешка, други пък бяха по-бързи, но станаха жертви на колите си. Сребрист Мерцедес С класа се измъчи на така наречената „змейка“ заради габаритите си. Мицубиши пък удари гаража при задно паркиране, БМВ-прегази чашите в така наречения тунел. Това бе най-коварното препяствие-дясната гума трябваше да мине между две редици чаши с вода без, естествено, да бутне дори и една.

Пъргавата „Корса“ пък се шмугваше с лекота между конусите на змейката и се въртеше като пумпал около пилона, но не и достигнаха конски сили за да пребори Голфа.

Учениците на гимназията караха със свои коли. Някои от тях още нямаха книжки, но затова пък са възпитаници на нашето училище, с гордост поясни Шопов. Което трябва да означава, че са майстори на скоростния лост и педалите, а кетапа от КАТ е само подробност.

Г.Христов

Коварният Тунел
Дрифтът не се отдаваше на всеки
Пресижни марки като Мицубиши и Пежо изостанаха от борбата за призовите места
Габаритите изтормозиха Мерцедеса
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини