От х:

Днес в x:

Пожарникар е татко, пожарникар ще стана аз !

Бъдещите пожарникари преодоляват всякакви препятствия

6-токласникът от ОУ“Христо Смирненски“ Евгени Вълчев нагледно доказа че кръвта вода не става. Синът на регионалният шеф на пожарникарите комисар Николай Вълчев, бе един от най-убедителните участници в състезанието „Млад огнеборец“ традиционно организирано от хасковската пожарна. Въпреки пръскащият дъжд и неудобните каски, Евгени искрено се забавляваше докато лазеше по калната писта на стадион „Младост“, а после с ентусиазъм грабна шланга да гаси „пожар“. Явно огънят в кръвта му е по наследство. Още 11 лъвчета от „Смирненски“ не му отстъпваха по старание. Никакъв пожар не може да устои при такъв ентусиазъм, доволно потриваха ръце редовите огнеборци, наблюдаващи отстрани младата смяна.

В общинското ниво на „Млад огнеборец“, мереха сили деца от хасковски училища, като „Смирненски“ бяха най-многобройните. Децата от 6-ти и 7-ми клас се състезаваха в пожароприложни дисциплини- преминаване на препятствия в пълно снаряжение, разгъване на шлангове, боравене с кофпомпи и пожарогасители улучване на мишена със струя вода. Мокротията днес въобще не ги спря.

12-те „огън момчета“ на Смирнески ще защитават честа на града в областният кръг на състезанието млад огнеборец в средата на май. После предстои национален кръг, на който традиционно победителите от хасковско се представят повече от добре. Миналата година регионът бе представен от Свиленград, които заеха почетното 5-то място.

Г.Христов

Изпитание за командоси и пожарникари
На прицел от коляно
Право в целта
Синът на комисар Вълчев явно ще тръгне по стъпките на татко си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини