От х:

Днес в x:

Хасковски шофьор осъди общината за дупка

Хасковлия осъди общината да му плати разходите по ремонта на колата, след като катастрофира на бул. „Васил Левски“ и разби предницата на „Фиат“-а си. Катастрофата станала на 10 октомври миналата година в 9.30 часа. Н. В. пътувал в посока бул. „Съединение“, когато в близост до „Пени маркет“ се натресъл в неохраняема шахта на асфалта.

В резултат на удара била повредена почти цялата предница на колата, която шофьорът подробно описал в иска си до районния съд - предна лява джанта, преден ляв носач, разцепена предна лява гума, счупени шарнир, кормилен накрайник, кормилна щанга, амортисьор. Наложило се да направи ремонт на ходовата част на автомобила. Всичко това му коствало значителни разходи в размер на 402.10 лева.

Собственик на пътя е община Хасково и според закона носи отговорност за причинените щети, мотивира се пред магистратите хасковлията.

Освен разходите, доказани с документи, той предявява и иск за 800 лева неимуществени вреди – стресът, който изпитал при неочакваното хлътване на колата в дупката, както и времето, през което автомобилът е бил в сервиз и той не е могъл да го ползва.

Съдът приема аргументите на ищеца, че община Хасково като собственик и стопанин на пътя е била длъжна да го поддържа и обезопасява. Затова признава щетите от 402.10 лева и осъжда общината да му ги плати. Искът за морални щети в размер на 800 лева обаче отхвърля с аргумента, че ищецът не е представил доказателства за причинените му болки и страдания. Общината трябва да прати и съдебните разноски в размер на 83.62 лв.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд Хасково в двуседмичен срок.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини