От х:

Днес в x:

Теньо Лудия 7 г. зад решетките за отвличане и изнасилване

Присъда от 7 години затвор при първоначален строг режим получи днес от хасковския окръжен съд Теньо Стоилов от Хасково, известен в града като Лудия. Той бе признат за виновен в това, че на 3 май миналата година е отвлякъл от автобусна спирка с лек автомобил „Рено“ 26-годишна димитровградчанка и малко по-късно я изнасилил в горичка край града.

Пострадалата млада жена днес бе призована отново да даде показания пред Темида. Бе направена и очна ставка между двамата. Жената потвърди предишните си показания. Та каза, че непознатият дотогава за нея мъж спрял до спирката, насила я набутал в колата и отпрашил с висока скорост по улиците. Когато спрял между храстите, тя хукнала да бяга, но Теньо я настигнал, нанесъл й няколко удара и я върнал обратно в автомобила, където я изнасилил.

В пледоарията си прокурорът Антон Попов определи поведението му като арогантно и припомни многобройните му предишни присъди, някои от които за сексуално посегателство. Обвинителят не намери никакви смекчаващи вината обстоятелства и поиска присъда от 15 години затвор.

От своя страна защита пък пледира, че обвинението срещу Теньо Лудия се гради единствено върху показанията на пострадалата и майка й. Адвокатът Димо Стоянов припомни показанията на двама свидетели, които независимо един от друг казаха, че не са видели никакво насилие над жената на спирката. Юристът припомни също така, че Теньо Лудия вече е бил освобождаван от наказателна отговорност заради невменяемост. Сегашната психиатрична експертиза обаче сочи, че Теньо е вменяем, както и че преиграва с лудостта си.

След продължилото повече от час съвещание тройният съдебен състав обяви, че намира Теньо Стоилов за виновен в отвличане, за което му наложи наказание от 5 години лишаване от свобода. Наказанието за изнасилване, в което също бе признат за виновен, му донесе 7 години решетки. Съдът му определи общо наказание от 7 г. Към тях се добавят 7 месеца и 13 дни от недоизлежана присъда. Престъплението от 3 май миналата година Теньо Стоилов е извършил при условията на изпитателния срок след предсрочното му освобождаване от затвора.

Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини