От х:

Днес в x:

Данъчните на печалба от 2 милиона от Хасково

Очертава се голямо бързане за подаване на годишните данъчни декларации

Над 35,8 милиона лева данъци и осигуровки събра за бюджета офиса на НАП в Хасково за първите три месеца на годината. Сумата е с 2 милиона лева повече от очакваното и с 225 000 лева повече в сравнение със същия период на миналата година.

Данъчните приходи са 17,7 милиона лева, другите 18 млн са от осигуровки-социални, здравни и за пенсии. От данъчните пера най-доходоносно е ДДС – 6,6 милиона. 5,9 милиона е размерът на платения данък върху доходи на физически лица, а 4,8 милиона лева е събраният данък „печалба”. Социалните осигуровки са малко над 10 милиона лева, а тези за здраве – 5,7 милиона лева.

6 258 жители на областта са подали до днес годишните си данъчни декларации. От НАП призовават гражданите да не чакат последния момент, за да си спестят неудобството от редене на опашки и обръщат внимание, че през април има няколко неработни празнични дни. До 2 май най-късно освен, че трябва да се обявят доходите от предходната година, трябва и да се плати данъка върху тях, ако има такъв за довнасяне.

Начините за деклариране на доходи са три-чрез електронен подпис, който гарантира 5 % отстъпка от дължимия данък ако и той бъде внесен до 2-ри май, лично-в салона за клиенти на НАП Хасково, и по пощата. Тук вариантите са два-като писма с обратна разписка и директно подаване на декларация на гишетата на 19 пощенски клона в областта.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини