От х:

Днес в x:

Новини 23 05 2024

  • 00:00, 23 май 2024 г.
  • 2130
  • 0
  • 1
Рокади в две силови областни дирекции в Хасково
Рокади в две силови областни дирекции в Хасково. Иван Расоков застава начело на Полицията, а досегашният началник Чавдар Георгиев се връща в София. Дългогодишният директор на Пожарната Николай Вълчев се пенсионира. На негово място застава Митко Чакалов.




В полунощ започва предизборната кампания за местните избори в Хасково
В полунощ започва предизборната кампания за местните избори в Хасково. 15 партии и коалиции ще се борят за вота на гражданите. Канидатите за общински съветници са 337.





Строителството - най-рисковият сектор за възникване на трудови злополуки
Строителството е най-рисковият сектор за възникване на трудови злополуки. Това стана ясно по време на конференция в Хасково с участието на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ и работодатели. На нея бе представена и кампанията „Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква. “



4-ма учители от област Хасково бяха отличени с наградите на МОН "Неофит Рилски"
4-ма учители от област Хасково получиха награди „Неофит Рилски“ от Министерството на образованието. Грамотите им бяха връчени на церемония в Историческия музей. В навечерието на 24- ти май от Регионалното управление на образованието също отличиха изявени учители и ученици от региона.



Отслужиха водосвет в строящия се храм "Св. Иван Рилски" в Хасково
„Надявам се до 2 години църквата „Св. Иван Рилски“ в Хасково да бъде завършена“. Това заяви отец Никола, който отслужи днес благодарствен молебен и водосвет по случай една година от възобновяването на строителните дейности по храма.



Арт школа "Пастело" дари 2115 лв. за църквата в кв. "Орфей"
2115 лв. събра благотворителната изложба от икони на арт школа „Пастело“ в Хасково. Средствата от продажбата на картините бяха дарени за довършване на храм „Св. Иван Рилски“. Сумата бе предадена лично на отец Никола.



Младежи от Смолян се заеха да отглеждат биопродукция
Младежи от Смолян се заеха да отглеждат екологично чисти зеленчуци. По този начин от неправителствената организация "Млади изследователи за младежко развитие" искат да инициират социално предприемачество, в което да се включат повече доброволци.



Изпълнители от ФА "Родопа" получиха награди от Съюза на музикалните и танцови дейци
Заслужено признание получиха музиканти и танцьори на Фолклорен ансамбъл "Родопа" в Смолян от Съюза на музикалните и танцови дейци в България. Днес областният управител Захари Сираков и кметът Николай Мелемов им връчиха три награди "Златна лира" и две "Сребърна".



„Хебър“ поведе на „Хасково“ във финалната серия на баскетболното първенство
„Хебър“ поведе на „Хасково“ във финалната серия на баскетболното първенство. Тимът от Пазарджик спечели първата среща с 83:72 точки.



Успехи за хасковския клуб по карате „Торнадо“
Успехи за хасковския клуб по карате „Торнадо“. Отличията бяха завоювани на Шампионата на Европейската Шито-рю Карате Федерация.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини