От х:

Днес в x:

Новини 13 05 2024

  • 00:00, 13 май 2024 г.
  • 1847
  • 0
  • 0
Умъртвяват 6300 патици в симеоновградското село Константиново
Умъртвяват 6300 патици в симеоновградското село Константиново. Мерките се предприемат от Агенцията по безопасност на храните във връзка с наличието на птичи грип.
Откриха оборудване за изработка на фалшиви монети
Контрабандно оборудване за изработка на монети откриха митническите служители на "Капитан Андреево" в товарен автомобил. Проверката е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция „Митници“, Гранична полиция, ГДБОП и НАП.

Окръжният съд в Кърджали отново върна на Прокуратурата делото за катастрофата с Лютви Местан
Окръжният съд в Кърджали отново върна на Прокуратурата делото за катастрофата край Загорско с участието на Лютви Местан. Решението бе взето на разпоредително заседание.
Милко Багдасаров е носител на „Директор на годината“ и „Неофит Рилски“
Милко Багдасаров, който е начело на кърджалийското училище „Петко Р. Славейков“, е носител на националния приз „Директор на годината“. Той получи и грамота „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката.Хасковските гимназии изпращат своите абитуриенти
Хасковските гимназии се сбогуват със своите абитуриенти. Зрелостниците в областта са 1585. Първи випуските си изпратиха ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.Абитуриентско хоро завъртяха завършващите Професионалната гимназия по икономика в Смолян
Част от средните училища в Смолян днес изпратиха своите абитуриенти. Тържество имаше и в Професионалната гимназия по икономика "Карл Маркс", в която завършват 48 зрелостници.26 са наградените в Хасковска област ученици, взели участие в конкурса "С очите си видях бедата"
Наградиха най-добрите творби в регионалния етап конкурса за детска рисунка “С очите си видях бедата” в Хасково. Тази година домакин на събитието беше Областна администрация – Хасково.
Стартира третото издание на благотворителния фестивал "Подай ръка"
Стартира третото издание на благотворителния фестивал „Подай ръка“. Тази година събитието подкрепя 2 каузи. Фестът ще продължи 4 дни, а участие ще вземат музиканти от групите ПИФ и Джеръми.
Концерти, кулинарно шоу и занаятчийски пазар забавляваха гостите на "Китна Тракия пее и танцува" в Хасково
Националният събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ се проведе през почивните дни в парк „Кенана“ в Хасково. В програмата бяха включени концерти, кулинарно шоу и занаятчийски пазар.
150 агнета приготвиха в Златоград за традиционния Празник на чевермето
За 13-та година в Златоград посрещнаха стотици гости от страната и от съседна Гърция за традиционния Празник на чевермето. Ритуалното печене на 150 агнета беше съпроводено с богата фолклорна програма, в която участваха местни и гостуващи състави.„Димитровград“ победи „Локомотив“ в среща от футболното първенство
„Димитровград“ победи „Локомотив“ в среща от футболното първенство. В друг мач „Саяна Хасково“ спечели гостуването си на „Левски“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини