От х:

Днес в x:

Новини 06 02 2024

  • 00:00, 06 фев 2024 г.
  • 3687
  • 0
  • 0
Откриха звено на "Жандармерията" в Харманли
Откриха ново структурно звено на дирекция „Жандармерия” в Харманли. На церемонията присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Христо Стефанов, заместник-главният секретар Димитър Кангалджиев, директорът на ГД ”Жандармерия” Димитър Андонов и директорът на ОДМВР-Хасково Чавдар Георгиев.




Осъдиха на доживотен затвор убиеца на българския граничен полицай Петър Бъчваров
Доживотен затвор получи Енгин Ердуван от Наказателния съд в Одрин за убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров. Той беше застигнат от куршум, докато охраняваше границата ни с Турция.



Трактори блокираха два международни пътя в Хасково
Земеделски трактори блокираха два международни пътя в Хасково. Протестът на производителите затвори изцяло детелината до Бирената фабрика за 2 часа. Фермерите искат промяна на няколко закона. Те се заканиха, че недоволството ще продължи и през следващите дни.



Няма да има светофар на пътя Хасково-Димитровград
Прекратиха обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и изграждане на светофарна уредба на пътя Хасково – Димитровград в района на новия търговски център. Решението е на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов.



ОИК няма да обжалва решението на Административния съд за касиране на изборите в Хасково
Общинската избирателна комисия няма да обжалва решението на Административния съд за касиране на изборите за общински съветници в Хасково. Това съобщи председателят Добромир Якимов. Все още не е ясно, дали някоя от заинтересованите страни ще обжалва решението пред Върховния административен съд.




24 лица са подведени под отговорност през 2023 г. в Хасково по Закона за домашното насилие
40 са постъпилите дела по Закона за защита от домашното насилие в Районен съд Хасково през 2023 г. 12 от тях са прекратени, а по две искът е отхвърлен.



Сблъсък между опозицията и местната власт в Смолян
В Смолян продължаващите ремонтни дейности в Планетариума станаха повод за нов сблъсък между опозицията и местната власт. Група съветници поискаха да влязат в сградата, за да видят дали и кога е доставена апаратурата за Звездната зала. Зам.-кметът Марин Захариев не ги допусна.



Ремонтират сградата на бившия младежки дом в Кърджали
Сградата на бившия младежки дом в Кърджали ще бъде ремонтирана. Средствата са по проект към Националния план за възстановяване и устойчивост.




Безплатните карти за учениците до 14 години още не са пристигнали в Смолян
Безплатните карти за учениците до 14 години още не са пристигнали в Смолян. Въпреки това те пътуват спокойно, като при проверка показват само ученическите си карти.




В Кърджали стартираха поредица от инициативи, посветени на безопасния интернет
Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали даде началото на поредица от инициативи, свързани с безопасното сърфиране в интернет. В продължение на няколко седмици те ще обхванат ученици, учители и родители.



Обявиха конкурс за разказ и есе на тема "Да оставиш следи във времето"
Обявиха национален конкурс за разказ и есе на тема: „Да оставиш следи във времето“. Инициативата е на Съюза на тракийските дружества и Тракийския научен институт. Надпреварата е посветена на две годишнини, които отбелязваме през 2024-та.



С редица инициативи ще отбележат Деня срещу тормоза в Хасково
Флашмоб, дискусии и прожекция на филм ще бъдат организирани на 12 февруари. Така ще се отбележи Деня срещу тормоза в Хасково. Организатори са Общината и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.



Шест медала спечелиха борците от региона на Държавното първенство за юноши
Шест медала спечелиха борците от региона на Държавното първенство за юноши. Шампионатът се проведе в Сливен.



„Димитровград“ ще играе срещу „Саяна Хасково“ в областния финал за купата на Аматьорската футболна лига
„Димитровград“ ще играе срещу „Саяна Хасково“ в областния финал за купата на Аматьорската футболна лига. В полуфинала тимът се наложи над „Харманли“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 30 04 2024
Новини 30 04 2024
преди 1 ден
Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 2 дни
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 5 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 6 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 1 седмица
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини