От х:

Днес в x:

Подивели крави нападат Хухла. КАТ Хасково глоби 35 000 за година. Преглед на регионалния печат

100 подивели крави тероризират Хухла, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Материалът е на 4 страница, а информацията е от кърджалийския „Нов живот”. Животните били на бизнес дама от Катуница, имали обор в близкото село Кобиляне, но нападали хухленските дворове, градини, даже къщите и вършеели из гробищата.

Гребците само с лодка до базата си, челно заглавие на първа страница в броя. Става дума за харманлийския клуб по гребане. При наводнението преди месец въженият мост над Олу дере бил отнесен и те стигали до базата си с лодки.

Пловдив дарява 15 000 лева за Ваня от Бисер, водещо на 2-ра. Пловдивските общинари се договорили да отпуснат парите за жената с присадено сърце, чийто дом пострада от наводнението.

За трети път гледат делото на кмета срещу Бареков за 1 лев, акцент от 3-та. За днес е насрочено поредното заседание по делото за клевета, което градоначалникът заведе срещу водещия от TV7. В предаване на живо от Хасково миналата година Бареков каза „Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с бога... Той се има за божество... с цял поменик от престъпления, извършени от кмета на града през последните години”. Делото ще се гледа следобед.

Английската лига се мести на Кенана, водещо заглавие на спортната страница. В неделя започва футболният турнир, организиран по правилата на Висшата лига на Острова. Вместо на площадката до „Авеню” мачовете ще се играят на изкуствената настилка на тенис кортовете.

Стадо крави вършее из къщи и дворове в Хухла, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата за подивелите животни е на цялата 4 страница.

С 23 на сто скочиха застраховките на имоти, водещо заглавие на първа страница. След потопа в Бисер се наблюдава засилен интерес към застраховките на имоти, казват за изданието от застрахователна компания. Цените обаче също скочили чувствително. Хората се интересували повече за имоти в Хасково. Една селска къща може да се застрахова с пълно покритие за около 30 лева годишно.

Общините създавали изкуствен дефицит на дърва, акцент от 2-ра. Думите са на шефа на държавното лесничейство в Хасково Николай Янчев. Той казва, че в Хасково и Симеоновград миналата година не е отсечено и едно дърво от общинските горски фондове. Това довело до дефицита тази зима.

За година КАТ издаде 17 000 фиша на шофьори, акцент от 3-та. Общо глобите за 2011-а са 35 316, половината от тях са с фиш. Преди дни конституционният съд обяви за противоконституционна разпоредба в закона, според която глобите до 50 лева не могат да се обжалват. Това означава, че потенциално атакувани в съда са 17 000 фиша.

Кера Тодорова – грижовна майка на таланти от Димитровград, очерк за дългогодишната просветна деятелка на страница 5.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини