От х:

Днес в x:

Киро-Морския тунингова 7 красавици в Сусам

Мерцедесът на Кирил Николаев ще вдига 320 км./ч

7 ретро автомобила превръща в истински красавици Кирил Николаев-Морския. Всяко от возилата в Сусамските автомобилни заводи (САЗ) е мечта за всеки колекционер. Изключително атрактивен е Мерцедесът кабриолет 320, който се реставрира по поръчка на Николай Колев-Бижуто от Варна. Двуместната кола е хот род. За изработката му се използва специален кит, италианска технология, която сменя традиционното олово.

В работилницата се кипри и впечатляващ Мерцедес с мощност 300 конски сили. Моторът е Лотос Омега. Червеното великолепие ще вдига 320 км/ч.

В България единствено в Сусам може да се види Мерцедес 220 SE купе, произведен през 1956 година. Има едва 700 в цял свят. Ще бъде реставриран едно към едно, без модификации.

 Друг ценен експонат в работилницата е Мерцедес 300 SL. “Кола, която иска всеки колекционер на ретро коли, но не всеки може да си я позволи.“, представи возилото накратко Морския.

Друго предизвикателство е БМВ с мотор 500 конски сили. Поръчка на ретро маниак от Стара Загора. Цялата ходова част е на БМВ, предницата - на Ягуар, останалото изработка на Сусамските автомобилни заводи. „Колекционерът е наш фен, купи Сусамъра, който произведохме тук, и го дороботи. Много се радвам, че съм като Мерцедес и хората работят върху нашите продукти“, похвали се Николаев.

На ретро рейсинга на 23 март в Хасково синът му Николай, който активно участва в реставрацията на колите, ще се представи с Мустанг с мощност 380 конски сили. Морския ще настъпи газта на Алфа Ромео от 1968 година. Возилото е в топ 10 в света.

„Скъпо е, тези удоволствия не са за бедни, лаконично отговори Николаев на въпроса: „Колко струва реставрацията на една кола?“. И допълни, че е щастлив човек, защото му плащат да си прави кефа. Щастието му споделят сина му Николай и Христо Христов.

Христина Котларска

Морския до двуместното кабрио на Бижуто

Мерцедес 220 SE купе
Мерцедес 300 SL
БМВ-то с предница на Ягуар
Фантастичният екип на САЗ - Христо Христов, Кирил Николаев и Николай Николаев (отляво надясно)
Алфа Ромео
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини