От х:

Днес в x:

Оставят убиеца от Крум в ареста, пазят живота му

Станимир Колев в съда

„Моля да уважите искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за обвиняемия Станимир Колев. Освен всичко друго, това ще запази живота му. Той е жив благодарение на полицаите”. Това каза днес в залата на хасковския окръжен съд прокурорът Антон Попов. Искането за налагане на мярка за неотклонение бе разгледано на късно заседание на съда от 17.30 часа.

Прокурорът обясни, че по време на преглед на задържания в Бърза помощ бил нападнат с нож от възрастна ромка. Конвоиращите го полицаи обаче предотвратили инцидента. „Вероятно се е разчуло, че иска да коли циганите”, обясни прокурорът.

21-годишният димитровградчанин Станимир Колев бе задържан за убийството на 66-годишния Георги Минков край помпената станция до село Крум. Пред разследващите Станимир си признал злодеянието. Обяснил, че още като излязъл сутринта от къщи, смятал да заколи някой циганин.

Убитият Георги Минков не е ром. Той бил пазач на помпената стнация, живеел бедно и самотно и Станимир вероятно го е взел за циганин, обясниха близки до разследването.

За престъплението, в което е обвинен, Станимир може да получи наказание от 15 до 20 години затвор, доживотна, или най-голямото наказание, предвидено в Наказателния кодекс – доживотна присъда без право на замяна.

Грозящата го тежка присъда е основание да се смята, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление, реши съдът и му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини