От х:

Днес в x:

Търсят директори за 5 хасковски детски градини

Образователния шеф в общината Ани Йорданова

Конкурс за директорските места на 5 хасковски детски градини обявява община Хасково. Конкурсът ще се проведе на 15-ти март. Бил обявен още на 14-ти февруари, за да се спази законовия 1 месечен срок, но на сайта на администрацията бе видим от днес.

Конкурсът касае директорите на онези детски заведения, които досега бяха временно изпълняващи длъжността. Това са шефовете на детска градина №1/ над пожарната/, ОДЗ №5/ до Кърджалийска в кв. Хисаря/, ЦДГ №9 /до ПМГ/, ОДЗ №18 /под бившата Руска Гимназия/ и ОДЗ №15 в кв. Орфей. Освен градските детски заведения, през конкурс ще минат началниците на детски градини в селата Войводово, Брягово, Мандра, Криво Поле и Динево.

Останалите директори на забавачки в хасковска община са на постоянни трудови договори.

Конкурсите са във връзка с въвеждането на делегирани бюджети в детските градини, миналата година. „Искахме да видим как мениджърите в тези градини ще се справят с новите задачи. Дали някой няма да се възползва от правото си на пенсиониране. Затова изчакахме, чак до сега. Естествено, документи могат да подават и други кандидати, освен настоящите директорки“ уточни Ани Йорданова директор дирекция Образование и младежки дейности към община Хасково.

Кандидатите трябва да са висшисти с квалификационна степен „магистри“. Да имат професионална квалификация учител и минимум 3 години опит в системата на образованието/детско или училищно/. Изискват се и компютърни умения. За сериозно предимство се счита научна степен или следдипломна квалификация.

Документите са само първата стъпка, следва писмен тест и накрая интервю. Документите се подават в община Хасково до 14-ти март, стая 309.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини