От х:

Днес в x:

Мед "вдига самолета" на зеленчуковия пазар

Мед ми капе на сърцето.....

Специален потентен мед изкушаваше посетителите на хасковският зеленчуков пазар тази събота. Медът се произвежда от магарешкии бодил, който е един от най-противно бодящите плевели, но и любим деликатес на магаретата. Нещо като тяхното филе елена. Освен за дългоухите обаче, магарешкия бодил или поне медът му, е много вкусен и за хората. И полезен. Медът се добива от цветовете на растението и според народната медицина е много полезен като общо тонизиращо средство, както и към лекуване на всички сърдечно-съдови смущения, начело с високото кръвно.

Може и да е вярно, защото българинът е доказал, че не обича нещата които са полезни за здравето му. А хипертонията е най-разпространената болест сред българите. Съответно-медът е много рядко произвеждан и консумиран в България. Цената му върви по 4.50 половинката. Ако е вярно това за потентността, цената си е чист подарък, като се има предвид, че едни малки сини хапченца вървят по 60 лв...едното.

Цяла медена сергия посрещаше клиентите в началото на пазара. Цените бяха доста възмутителни-килото  вървеше между 8 до 10 лв. Затова пък имаше от "пиле мляко". Мед от акация, мента, липа, букети разни бяха на разположение на всякакви вкусове.

След като повече от седмица хасковският зеленчуков пазар бе в "зимен" сън , търговията по сергиите живна.  Предпочитанията на хасковлията обаче се пренасочили от пресните зеленчуци към консервираното мезе за ракията, щедро предлагано в домашен вариант. Пакетирани в торбички кисели краставички и мезета, бяха предлагани заедно с марината си. Вървяха и на промоционална цена-2 за 1.50. Заради пикантният си и остър вкус, изпиват доста домашница, сподели врял и кипял нашенец. Затова пък, от сока им бързо се изтрезнявало.

Човекът задълбочено се чудеше от какво да го боли глава утре-от зеле или туршия. 

Г.Христов

Грижа за другата глава-краставички и туршия
2 за лев и 50
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини