От х:

Днес в x:

Инвалид се обеси пред кметството на Стамболийски

Руси в хасковският съд преди 2 години

61 годишният Руси Добрев се e обеси посред бял ден днес, пред кметството на село Стамболийски, научи Haskovo.net. Възрастният инвалид метнал въже през една желязна порта, на близкият магазин и точно в 16 часа увиснал пред невярващият поглед на жена от селото. Паникьосана, тя хукнала при кмета на селото Славчо Райков, който повикал полиция и Бърза помощ. Опитите да бъде оказана първа помощ били неуспешни.

Причините за трагедията, според неговите съселяни, са в това, че Руси нямало къде да живее. Взели му били къщата, казаха под сурдинка те и млъкнаха. Мъжът нямал близки и живеел сам. Когато имало къде да живее, защото в последните месеци бил на пътя. След справка в архивите на Haskovo.net историята се проясни.

Името на Руси нашумя през 2009-та година. На 2-ри април той бе отвлечен от Антон Божиков-Белия. Той го държал 1 седмица в плен, само на хляб и ракия. След седмица бе открит в местния стопански двор, мъртво пиян. Разследването показа, че Руси бил прехвърлил имота на Божиков за сумата от 12 хиляди лева. До последно Руси твърдеше че не е получил нито лев от обещаната сума. От своя страна, Белия се призна за виновен по обвинение в отвличане и получи присъда под минимума за деянието. Белия бе осъден на 1 година и един месец и излезе от затвора през май 2010-та година.

Никой не знае как са се развили нещата с Руси, но явно прехвърлянето на имота е останало валидно и по някое време, възрастният човек е бил изгонен от жилището си, предполагат негови съселяни.

Имотът на загиналия е от 3 дка и поради близостта на селото с областният град се оценява високо-според някои оценки, на близо 90 хил лева.

Г.Христов

Инвалидът се обесил защото останал на улицата
Отлеклият го Антон Божиков-Белия
Бившата къща на починалия
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини