От х:

Днес в x:

Хасковската болницата преглежда безплатно заради сняг и наводнения

Доц. д-р Атанас Щерев вдъхнови местните медици

Хасковската многопрофилна болница обявява безплатни прегледи в 6 свои отделения, заради бедствията които сполетяха града и областта. Обилните снеговалежи превърнаха улиците на града в трудно достъпни, а наводненията отрязаха стотици пациенти от достъп до квалифицирана медицинска помощ, обясни изпълнителният директор на МБАЛ д-р Славчо Близнаков. Във връзка със затруднения достъп до специалисти, в областната болница обявяват, че ще преглеждат без направления и без пари в отделенията: Хирургия, Ортопедия, Урология, Очно, АГО и Уши нос и гърло. Безплатните прегледи ще се извършват на 17-ти февруари/ петък/, 20-ти/понеделник/ и 24-ти февруари/петък/ от 9 до 12 часа в консултативните кабинети на отделенията. Решението за прегледите е обсъдено с началниците на тези отделения и работещите в тях специалисти.

Жестът на хасковските медици от болничната помощ е вдъхновен от светилото в АГ доц д-р Атанас Щерев. Бащата на ин-витро технологията в България преглеждаше за втори път в Хасково, в края на миналата седмица. Специалистът решил хонорарът от прегледите на 15-те хасковлийки, да бъде дарен за пострадалите от наводненията в региона. Примерът му е бил последван и от придружаващата го д-р Коновалова.

Макар точната сума да не е спомената, е известно, че хабилитираните специалисти взимат по минимум 40 лв за преглед, а останалите от гастролиращите лекари от престижни болници, като д-р Коновалова-между 20 и 30 лв.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини