От х:

Днес в x:

Спестени 3 бона издавиха Бисер. Ордени и по 5 000 лв. за героите от селото. Преглед на регионалния печат

Спестени 3 бона издавиха Бисер, пише в заглавие над главата днес „Новинар юг”. Става дума за липсващата автоматична хидроложка станция, която би предупредила за надвисналото бедствие. Системата може да изпраща и спешни съобщения до 10 телефона. Това обяснява за изданието Спас Александров, шеф на хасковската метеорологична станция.

Изсурнаха 12 тона риба от Елена, чело на първа страница. След бруталното източване на язовира почти до дъно рибоците останали на сухо и мераклиите се юрнали да ги събират. От плиткото били вадени огромни толстолоби между 15 и 30 кила. Голяма снимка с подобна риба потвърждава написаното.

Наводнените села закъсаха за дърва, акцент от втора страница. При заявени 250 тона от пострадалото село Динево били доставени едва 2 тона. Това съобщил на вчерашния брифинг заместник кметът Златимир Желев. Той обвинява за кризата предишния ОбС, който не гласува обемите за сеч в общинското лесничейство.

Наркомуле убило Станимир до Клокотница, чело на 3-та. Зад решетките е избягалият от местопроизшествието неправоспособен шофьор Здравко Стоянов.

Намериха чантата на удавената в Бориславци, друго заглавие от 3-та. Информацията е от областния управител Ирена Узунова. Дамската чанта на Недялка Бойчева била открита в яз. „Ивайловград”, на 7 км. от Бориславци.

Социалните връщат помощи за бедстващите, водещо на 4-та. Складовете на социалната служба в Хасково били претъпкани, въпреки че част от даренията били изпратени в пострадалите села. Вече връщат дарителите.

Ордени и по 5000 лв. за героите от Бисер, съобщава в анонс над главата „Хасковска Марица”. Дописката е на трета страница. Атанас Атанасов, Атанас Георгиев и Красимир Колев ще получат по 5000 лева и ще бъдат предложени за медал „За заслуга”. Мъжете участваха в спасяването на над 60 души, бедстващи в рухващите къщи на село Бисер. На президента пък ще бъде предложено да награди с орден „За военна заслуга” и членовете на екипажа на хеликоптера, който участва в спасителната операция.

Преглеждат безплатно в болницата заради потопа, чело на първа страница в броя. Областната болница организира прегледите този петък, понеделник и петък следващата седмица от 9 до 12 часа. Не е необходимо направление от личния лекар. Прегледите ще стават в приемните кабинети на хирургията, урологията, УНГ, очно отделение, ортопедия и АГО.

Кюрдистан търси наши машини и храни, акцент от 2-ра. Вчера бе подписано споразумение за сътрудничество между хасковската търговско промишлена палата и автономния иракски район.

По 4 кубика в секунда изпускат вече от „Тракиец”, пише още на страницата. От вчера контролираното изпускане на вода от най-големия язовир в общината е удвоено – 4 вместо досегашните два кубика в секунда. Лична отговорност за „Тракиец” поема шефът на „Напоителни системи” Стара Загора Филип Шукеров.

Рецидивист убил младежа до Клокотница, водещо на 3-та. 54-годишният пловдивчанин Здравко Стоянов имал 11 присъди, нямал шофьорска книжка, допълва подзаглавието.

Кризата кара мениджърите да работят с ТВ звезди, заглавие на интервю с театралната режисьорка Лилия Абаджиева, на 5 страница.

„Славяни” танцуват за Трети март във Франция, акцент от 8 страница. Българската общност в Лион поканила фолклорната формация за националния празник, допълва вестникът.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини