От х:

Днес в x:

Решетки за двама румънци, спипани с хероин

Федюк Александру (вляво) и Заподеану Лучиян в съда

Двама румънци – Федюк Александру и Заподеану Лучиян, бяха оставени в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ от окръжния съд в Хасково днес. Те бяха спипани в събота вечерта на Капитан Андреево с 8.600 кг. хероин. Пакетите с наркотика били залепени по телата им. Когато автобусът им, тръгнал от Истанбул, бил спрян за проверка, двамата се уплашили и се опитали да се отърват от дрогата в тоалетната.

Двамата признали всичко пред разследващите, стана ясно днес в залата. Те обяснили, че не знаели за хероина, смятали, че пренасят през границата контрабандно злато. Иначе и двамата били твърдо против наркотиците и осъждали наркотрафика. Това бе използвано от двамата им адвокати днес в опит да измолят от съда по-лека мярка за неотклонение.

Магистратите обаче не се трогнаха. „Аргументите на защита биха могли да имат значение за смекчаване на една евентуална присъда, но нямат отношение към настоящото производство, което е само за определяне на мярка за неотклонение“, отбеляза съдията Георги Гочев. Решението му може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив в тридневен срок.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини