От х:

Днес в x:

България скърби за Бисер днес. Спряха автобусите от Хасково. Преглед на регионалния печат

България скърби за Бисер днес, траурно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Днес е ден за траур за загиналите в харманлийското село Бисер.

Кметът на Харманли Михаил Лисков: Язовир „Иваново” е на военните, заглавие над главата на вестника. Разбираемо бедствието в региона присъства в повечето заглавия в днешния регионален печат. Градоначалникът на Харманли показва писма до областната администрация, в които алармира за спуканата стена на язовира.

В Димитровград 3 лв. таксито заради снега, друг акцент от 1-ва. Причина за поскъпването е снегът и труднопроходимите улици.

ВАС казва до месец ще рушат ли Баневи вилата си, водещо на 3-та. Имението на фамилията е в село Спахиево.

Мартин Йорданов: 4 пъти ни вадиха безуспешно от водата преди хеликоптера, заглавие на 2-ра. 50-годишният мъж и синът му Николай бяха спасени от хеликоптер след като спасителите не успяха да се доберат до тях с джипове, камиони и лодки.

Евакуират улици и квартали в Свиленград, акцент на 4 страница. Още по темата за бедствието в региона.

Ваня с присаденото сърце не ще в София, остава в Бисер, темата на 6-7страница. Ваня Килова претърпяла операцията през 2007 година. Оттогава обаче са увредени и бъбреците й. Поканена е в софийска клиника, но предпочита да остане при семейството си.

България в траур за жертвите на потопа, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е обстойно разгледана в дописки на 2 и 5 страница. „Безхаберието се превърна в масов убиец”, гласи заглавието на 5-та.

Учениците в дървена ваканция, водещо на 1-ва. Тридневна ваканция бе обявена в областта, както впрочем и в цялата страна заради усложнената зимна обстановка. Най-после, отдъхнаха си учители и родители, допълва изданието.

ВиК: Не пийте вода от чешмата. Предупреждението на водното дружество още вчера предизвика вълна от възмущение във форумите в интернет. Преди броени дни цената на водата бе увеличена на 2.90 в. за кубик. Сега ни казват, че не става и за пиене. Подигравка.

Спряха автобусите от Хасково, акцент от 3-та. Вчера са спрени рейсовете по много линии. Възможно е днес те да бъдат възстановени, но всичко зависи от метеорологичната обстановка, обясняват от „Арда тур”.

Гришо: Играчи от Топ 10, пазете се! Заглавие на 4 страница. Очерк за най-успешния хасковски тенисист Григор Димитров.

Вески ученик от „Левски” – със значка, акцент от 8-ма. За честването на 165-тата годишнина на новобългарското образование в Хасково училището ще има специална значка с лика на Васил Левски.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини