От х:

Днес в x:

Ивайловград във ваканция от днес, в Хасково-намалени часове

Учениците от Ивайловград си спестяват училището поне за два дни

Три училища в община Ивайловград, средищните в селата Свирачи, Белополци и Железино от днес излизат в дървена ваканция по решение на кмета Диана Овчарова. Тя е издала заповедта заради големия студ и затрудненото придвижване на учениците до учебните заведения. Засега мярката е само за днес и утре-после ще се преценява времето. Припомняме че от утре в тридневна ваканция излизат училищата в община Димитровград, пак по решение на кмета им. В правомощията на кметовете на общини е обявяването на ваканция до три дни, без изричното съгласие на областната просвета.

За Хасково предприетите мерки включват повсеместно намаляне на часовете до 35 минути и по-късното започване на учебните занятия включително и за гимназиите-в 9 вместо в 8 часа. На същия график е училището в село Бисер и ОУ „Иван Вазов“ в Харманли. Интересното е че в община Минерални бани няма призиви за намаляване на часовете. В Караманци например им е толкова топло, че ще си започват в 8 часа и ще си карат пълни часове.

Директорите на хасковските училища не съобщават за сериозен отлив на ученици от часовете, за да се обмисля дървена ваканция, коментира началникът на РИО Хасково Иван Панайотов.

Мерките в училищата са в резултат на засилващият се студ. Минус 15.4 градуса отчетоха термометрите тази сутрин, съобщават от метео станцията и успокояват: след обяд ще се постопли-до към минус 10-11 градуса. Въпреки кучешкият студ се оказа, можело да бъде и по студено. През 1943-та година е било -19 градуса.

Г.Христов

Калориферите не са достатъчни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини