От х:

Днес в x:

Спипаха граничен полицай с „пари на ръка”, изнудвал турци

31-годишен граничен полицай от Любимец бе задържан с подкуп на ГКПП „Капитан Андреево" при съвместна операция на дирекция „Вътрешна сигурност" и Главна дирекция „Гранична полиция", водена от Окръжна прокуратура-Хасково.

За 31-годишния П. Петров били получени сигнали от чужди граждани за системно изнудване. Той е оперативен работник на длъжност младши разузнавач към ГКПП „Капитан Андреево" от ноември. Преди това е работил като охрана на зелена граница- шофьор на мобилен автомобил към РГС-Смолян.

Първият сигнал за упражняван от Петров рекет бил подаден през декември миналата година от турски шофьор на автобус, който се оплакал, че системно му иска пари, за да премине границата безпроблемно. По данните на шофьора сумите варирали от 50 до 100 долара, като на 3 пъти му давал по 100 долара, веднъж- 50 и веднъж още 60 долара.

От първите дни на 2012 г. граничният полицай бил поставен под специално наблюдение. На 10 януари бил засечен със 100 долара, но парите не били белязани и затова вчера вечерта е задържан в момента, в който получавал исканите от него и маркирани 50 долара. Първоначално му е наложена полицейска мярка за 24 часа, впоследствие престоят му в ареста е удължен на 72 часа. Днес е разпитан пред съдия в Хасковския окръжен съд. Обвинението към него е по чл. 302 от НК.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини