От х:

Днес в x:

Сух студ скова Хасково. Издирват починал, за да лежи в затвора. Преглед на регионалния печат

Сух студ скова Хасково, пише във водещо заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. До минус пет градуса се очаква да паднат привечер днес температурите в областния град, а през целия ден термометърът няма да подмине минус два.

Граничен полицай изнудва чужденци, анонс над главата в „Марица”. Темата е водеща на трета страница. Служителят на гранична полиция си искал между 50 и 200 долара, за да минат чужденците по-бързо през пункта Капитан Андреево. Униформеният бил наблюдаван от „Вътрешна сигурност” на МВР от ноември миналата година след оплакване.

Превозвачи плашат с блокада на пътищата, водещо на 2-ра. Над 200 фирми ще окажат потърпевши от разпоредба на „Автомобилна администрация”, според която се ограничават разрешителните за реекспорт на турски стоки за Русия. Руската държава издава ограничен брой разрешителни за внос от Турция. Затова фирмите внасяли стоките в България и впоследствие ги транспортирали за руския пазар. Според новите правила обаче вече се иска документ за произход на стоката – ако е българска, има разрешително, ако е турска, не може. Проблемът в тази ситуация обаче е, че нашата страна не може да задоволи огромния руски пазар.

28 процента икономии чакат от отоплението с газ в Димитровград, друго заглавие от страницата. Три от школата в града вече са на синьо гориво, още едно се включва към мрежата до седмица.

Източната „Б” група – мечти, реалности и финансов тормоз, заглавие на 4 страница. Темата е състоянието на футболните отбори в групата през изминалия сезон.

По час на ден новини от две антики „Мургаш” – луксът на бивш киномеханик, заглавие на голям материал на 5-а. Става дума за бившия киномеханик Тодор Янев и съпругата му, които преживяват с мизерните си пенсии в хасковското село Родопи. Те гледат новините на два телевизора – единият за картина, другият – за звук.

С 4-5 нови от днес „Хасково-2” почва на Ямача, акцент от спортната страница. Първият мач на възпитаниците на Димчо Марков ще бъде срещу „Свиленград” в неделя на „Колодрума”.

Димитровград търси 2 млн. лв. от длъжници, анонс над главата в „Новинар юг”. Това са стари задължения за неплатени данък сгради, такса смет и налог за МПС. Частни съдебни изпълнители пък събрали 850 000 лв. още в старта на кампанията.

3 общини привличат туристи с 300 бона, чело на първа страница. Става дума за общ проект между общините Хасково, Димитровград и Стамболово. Крайният срок за подаване на документите по програмата е 15 март.

Закопчаха полицая Петров с подкуп, друго заглавие от 1-ва. Става дума за арестувания за изнудване на чужденци граничен полицай Петър Петров.

Издирват починал, за да лежи в затвора, заглавие над главата. Темата е на цялата 7 страница. Герой на материала е Шен Васфи, който имал 5 присъди за шофиране в нетрезво състояние, едната от които е в Хасково, останалите – във Велико Търново. Васфи се прибрал в Одрин, а в България влязла в сила петмесечна ефективна присъда. По данни на вестника обаче междувременно турчинът починал, а нашите власти продължават да го издирват, за да го пъхнат зад решетките.

Потвърдиха 5 г. решетки за сводник грабител, чело на 3 страница. Апелативният съд в Пловдив е потвърдил решението на хасковските магистрати за сводника Младен Иванов. На 8 април миналата в центъра на Хасково той ударил в тила местен доктор и му задигнал 200 лева. По-късно дал на съучастника си Симо Ангелов част от сумата, друга част инвестирал в пиене и мезета.

Младен имал 20 предишни присъди за кражби.

Димитровградският пазар ще работи с час по-малко в петък, чело на 4-та.Според заповед на градоначалника търговията там ще приключва в 16 часа.

Камата почна с разгром над неговия „Хеброс”, заглавие от спортната страница. Воденият от Стоичков отбор на „Литекс” разгромил бившия тим на Камата – харманлийския „Хеброс” с 6:0.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини