От х:

Днес в x:

Кубици пясък задръстиха чешмите на "Найчо Цанов"

Чешмите се задръстват с пясък секунди след пускането им

„Нашата питейна вода спокойно може да се използва за опесъчаване на улиците през зимата. Така и така се лее непрекъснато по тях“. До това заключение стигнаха жители от хасковската улица Найчо Цанов, които днес ни поканиха да снимаме какво излиза от чешмите им. То се обобщава с една дума-пясък. „Не смея да се изкъпя-цялата ми коса става в пясък“ афектирано разказа дългокосата Антоанета. Съпругът и Никола, пък през ден сменя филтрите на пералнята. Защо, си проличава от само едно отвъртане на кранчето в банята. Текналата за миг вода напълни слушалката на душа с пясък. За същото време, цедката на мивката се затлачи и спря да пропуска към канализацията.

Семейството на Никола и Антоанета е с две деца, по-малкото-на 2 години. Логично, имат много пране и много съдове за миене. Само че никакво хигиенизиране не е възможно с питейната им вода. За пиене, никой дори не си помисля.

Проблеми с водата на Найчо Цанов №23 имат отдавна, но тривиални неща-налягане, внезапни спирания и прочие. От Коледа към тях се прибавил и пясъкът. Всички от триетажната китна кооперация се оплакват от него. Хората мъкнат хубава вода от чешми извън града или купуват минерална. Излиза им по-евтино.

„Искат ни 3 лв за кубик пясък! Ако го използват за опесъчаване на улиците или в строителството, даже може и да излезе евтино“, шегуват се на Найчо Цанов. Сигнализирали са няколко пъти до ВиК но не са подавали писмена жалба. Не вярват, че ще трогнат някой от водното дружество: „Интересуват ги само печалбите, качеството отдавна са го оставили на самотек“

Г.Христов


За секунди теч, слушалката на душа е задръстена с пясък

Младото семейство на Никола и Антоанета е обречено на безводие, но плаща за вода
Подобно е положението в цялата кооперация на "Найчо Цанов"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини