От х:

Днес в x:

12 °C

Преврат в ГЕРБ. Изнасилване стана просто секс. Преглед на регионалния печат

Рокадата по върховете на областната структура на ГЕРБ е водеща тема и за двата регионални ежедневника.

„Иво Димов смени Иван Петров начело на ГЕРБ” вестник „Новинар Юг”. Всичко за интригата, както я нарича вестникът, е на страница 4-та. „Имам грешки, предоверих се” съжалява Иван Петров. "Няма драми и конфронтация", успокоява колежката му депутат Фани Христова. Според областният управител Ирена Узунова, целта на този ход е да се спечелят парламентарните избори след две години. Най-интересно е интервюто на новият координатор Иво Димов. Освен че признава за проблеми в партията: „Налице е напрежение. Ще работя да го изчистим”, Димов назовава на глас и някои отдавна шушукащи се неща. „Георги Иванов ще е кмет поне още две години. Ако реши след това ще се кандидатира за депутат...”

Интересно, но неотговорено, е от името на коя партия ще се кандидатира за депутат? Щото за парламентарни избори не става с инициативни комитети.

За вестник „Хасковска Марица” това което става си е „Преврат в ГЕРБ, Иво Димов смени Иван Петров”. Тук интригата е разгледана на стр.2. „Рязък завой в политиката, новият лидер даде заявка, че ще търси диалог с хасковския кмет”. Вестникът се самоцитира със свой материал отпреди два месеца „Превземането на ГЕРБ-новата цел на кмета Иванов”. Според „Марица”, за хасковският кмет няма по изгоден вариант от този, колегата му от Димитровград да поеме лидерският пост в партията, която заформи опозиционно мнозинство в предишният Обс. Цитират се и предишни изявления на Георги Иванов, че той не е против ГЕРБ а само против ръководството на хасковската структура.

По темата се очаква съвместна пресконференция на новият и стар лидер, идният понеделник.

Още заглавия от страниците: „Бут на открито-агенцията пас” чело на „Новинар”. За наболелия проблем в Република, където храни, включително месни и млечни, се продават без никакви санитарно хигиенни условия. От Агенцията по безопасност на храните се оправдават, че нямат екипи за непрекъснати проверки и се работи само по сигнали. Дори и да бъде спипан някой, то събирането на глобата се бави 7 години ако въобще се събере.

„Простреляха харманлийският Кройф, зле е”. Екссъпруг прострелял в слабините Кройф, който бил близък с бившата му жена. Колко близък не е ясно, но вендетата е изпратила потърпевшият в болницата с опасност за живота. Простреляни са пикочният му мехур и бедрото му.

„Европа плаща по 185 лв за ученик след часовете”. Толкова пари ще бъдат отпуснати на 44 училища в региона, по проект за извънкласни форми на обучение-кръжоци, школи и т.н.

„С блокада издирват грабители на старица” Възрастна жена бе ограбена от двама в денят на взимането на пенсиите. Заради това Димитровград е осъмнал блокиран. Служителите на реда извършвали щателни проверки на определени марки автомобили. Заради зачестилите палежи на коли в Хасково пък, бил увеличен броят на нощните патрулки от местната полиция.

„Рентите в областта сред най-ниските, а не ги плащат”, чело на Хасковска Марица. Възрастно семейство от село Стамболийски се жалва, че от две години не е получило и стотинка от отдадените си под аренда наследствени земи край харманлийското село Лешниково. Иначе получавали по 500 лв годишно за 25 дка. Сега подозират, че земите им се обработват, но те не получават нищо. Старите хора обаче не са заверили при нотариус договорът за отдаване. Което го прави фиктивен. От друга страна повечето ползватели на земи се изтарикатяват да си спестяват арендата, въпреки че по закон, трябва да представят в областните земеделски служби копие от договора за наем или аренда. Факт е, че това се прави само за тези площи, за които се искат евро субсидии.

„НАП дава кодове за проверки на договори и осигуровки”. С помощта на 12 цифров личен код, всеки служител може да проверява в базата данни на данъчното, на какъв договор е воден и какви осигуровки са му плащани от работодателя.

„Водно строителство” дължи 1 млн лева на „Европът 2005” за булевард Западен” За това са се разбрали двете фирми, които доскоро се съдеха. След споразумението, делото се прекратява. „Европът 2005” се отказва от лихвите в размер на 312 хил лева, а „Водно строителство” се задължава да изплати на вноски цялата сума до края на годината или при възможност, накуп до каря на този месец.

„Свидетел отложи дело за изнасилване срещу Теньо Лудия”. Липсата на свидетел отложи делото срещу димитровградчанина Теньо Стоилов, обвинен в отвличане и изнасилване. Търси се Румен Гергов, който миналата година видял, как Теньо качил в колата си 26 годишна димитровградчанка и впоследствие я изнасилил в гората. Гергов тогава работил като инспектор по транспорта в Димитровград, но от май миналата година вече не бил там. Това е второто заседание по делото, след рестартирането му. То бе наложено заради смърта на окръжния съдия Росен Русев. Повече от 8 месеца, Теньо Стоилов чака присъдата си в килия.

Според „Новинар юг” обаче Гергов се крие от съда. На него защитата разчита да събори обвинението в отвличане и изнасилване. Защитата на Лудия признава, че е имало сексуален акт, но според тях той бил доброволен. Тоест, вместо изнасилване е имало само секс. Така че ще се иска оправдателна присъда. Ако се докаже изнасилване пък, Теньо може да получи доживотна, защото сред 11-те си досегашни присъди, две са за сексуално посегателство.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
13 май 2021
Последни новини