От х:

Днес в x:

Григор размаза най-силния американец, пише история

Григор Димитров пише историята на българският тенис

Хасковският супер-талант в тениса и настоящата ракета №1 на България записа феноменална победа над №8 в световната ранглиста-американеца Марди Фиш, на турнира Хофман къп. Нашето момче нанесе едно от нй-унизителните поражения на най-добрият в момента американски тенисист-6:2 6:1. Наследникът на легенди като Пийт Сампрас, Джон Макенроу, Андре Агаси, Джими Конърс и цяла плеяда законодатели в тениса, бе буквално размазан за малко повече от 40 минути игра. Фиш толкова се изнерви от перфектният тенис на Гришо, че дори се изплю на корта, за което получи официално предупреждение.

Победата на Григор е негова първа над тенисист от топ 10. До този момент това не се бе случвало на нито един българин. Досегашният рекорд бе на Орлин Станойчев през 99-та година, когато той победи намиращият се под №22 в света Алберт Коста.

С победата Григор изравни до 1:1 България-Сащ на смесеният турнир Хофман къп, след поредната загуба във важен мач на Цветана Пиронкова от неизвестна американка. От 15.30 е мачът на смесени двойки, при победа България ще заеме престижното второ място в група със световните сили САЩ, Чехия и Дания. Първото място вече е за Чехия.

Хафман къп се счита за неофициално световно отборно първенство. Той се провежда в Австралия от 1-ви до 8-ми януари. До момента нашите биха Дания и Паднаха от Чехия, като Цветана Пиронкова загуби всичките си мачове.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини