От х:

Днес в x:

Билетчето Хасково-Димитровград става 1.80. Преглед на регионалния печат

Билетчето от Хасково до Димитровград – 1.80 лева, пише в анонс до главата „Новинар юг”. Поскъпването с 30 стотинки е заради новата цена на дизела, обясняват за вестника транспортни босове. Шефът на „Арда тур” Себахтин Исмаил пък ще иска от кмета да се съкратят курсове до някои села заради нерентабилност.

Боряна от билборда каза „да” на Борислав, чело на първа страница. Авангардното предложение за брак – на билборд срещу Бирената фабрика, било прието. Браво.

Арестуваха килър от аферата „Къванч текс”, анонс над главата на изданието. Георги Христов, който получи задочно доживотна присъда за убийството на счетоводителя на фирмата в Харманли преди десетина години, бил закопчан в Испания за извършено там престъпление. На искането на нашите власти да го екстрадират в България, испанците отвърнали, че първо трябва да си излежи тамошната присъда.

Наши пазят Кабул за 70 евро на ден, акцент от 2-ра. 170 военни от хасковското поделение ще заминат за Афганистан в началото на юли.

Дадоха на прокурор пастрок за секс с 12-годишно момиче, водещо на трета страница. Става дума за случая в Симеоновград. Според разследващите няма данни за изнасилване.

Съдът: Милен не може да е частен обвинител за Черния Великден, друго заглавие от страницата. Това е решение на пловдивския апелативен съд, който потвърждава определението на хасковския. Следващото заседание по делото е насрочено за 25, 26 и 27 януари.

560 гимназисти започват 2012-а в основно училище, акцент от 4 страница. Ученици от ПМГ „Иван Вазов” в Димитровград се местят в друга сграда заради мащабен ремонт на школото.

Спортната 2011-а: треньорът пък на пангара, заглавие на обширен коментар на 7 страница.

Д-р Близнаков почна 2012-а с чисто нова секретарка, пише в акцента на 12 страница. От началото на годината шефът на хасковската болница се обзавел с нова секретарка – Антония Иванова.

51-годишен блудства с невръстна в Симеоновград, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Нямало данни за насилствен секс, смятат разследващите. Мъжът обаче ще бъде подведен под отговорност.

Общината продала чужд имот, водещо на първа страница. Икономическа полиция разследва сделка с имот в центъра на Хасково, пише вестникът. Къщата на ул. „Враня” 8 била собственост на министерството на отбраната. Миналата година обаче била актувана като общинска и продадена на наемателя за 31 593.45 лв. Военните твърдят, че имат документи за собственост и ще си търсят правата.

Всички петгодишни на предучилищна от септември, акцент от 2-ра. Решение за това бе взето на сесията на ОбС Хасково през декември.

ОАРИЛ с нов апарат за изкуствено дишане, пише още на страницата. Анестезиолозите в едно от най-тежките отделения в болницата стават 9. Така ОАРИЛ ще може да кандидатства за трето ниво на компетентност – университетското.

Делото БИЛЛА зацикля отново, адвокатката на кмета пак ангажирана, пише още вестникът. Първоначално насроченото за 26 януари първо заседание било отсрочено за 16 февруари поради заетост на юристката. Поради кончината на съдията Росен Русев делото, което беше пред финала, започва отначало с друг магистрат – Кольо Димитров.

На спортните си страници и двата вестника отбелязват историческата победа на нашите тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова в Австралия.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини