От х:

Днес в x:

Пестим до лев от внасяне на данъци

Ако внесето това отдолу, ще спестите това отгоре

Сумата на дължимия данък за физическите лица ще се закръгля в тяхна полза, съобщават от пресслужбата на НАП Хасково, в началото на тазгодишната данъчна кампания. Тази промяна, ще спести на клиентите внасянето на стотинки. Така, ако едно лице според декларацията си дължи 50,11 или дори 50,99 лева, той ще следва да внесе 50 лева данък.

Втората законодателна промяна в полза на данъкоплатците е, че отпадна задължението тези, които през предходната 2011 година са останали без работа или са работили по повече от един трудов договор, да подават годишна данъчна декларация стига данъкът да е авансово удържан в пълния му размер и няма разлика за довнасяне.

Две годишни данъчни декларации вече са подадени в офиса на НАП в Хасково. Фирми бяха най-нетърпеливите клиенти, които побързаха още в първите дни от новата данъчна кампания да спазят ангажимента си по деклариране на приходите от миналата година. Тази година юридическите лица ще могат да подават формулярите си до 2 април включително, тъй като 31 март е събота.

До 2 май включително пък ще се приемат декларации за получени доходи от физическите лица. Причината е, че 30 април, който е законовия краен срок и следващия ден 1 май са обявени за почивни дни.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини