От х:

Днес в x:

Чакат ни рекордни сметки за коледния ток. Преглед на регионалния печат

Чакат ни яки сметки за ток, похарчен по Коледа, пише в заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Само за един час вечерта на 24 декември EVN регистрира потребление над 1 660 000 киловатчаса, за сравнение през 2010-а максималното натоварване е било 1 491 000 киловатчаса. Това прави завишение от 11 процента, изчислява вестникът.

Хасково в ледени пързалки, водещо заглавие на първа страница в броя. Непочистени улици и тротоари пратиха десетки в болница, пише в подзаглавието. Изданието уточнява, че поради липса на почистваща фирма тази зима със снега се бори само общинската „Екопрогрес”.

Петиция срещу исканите 3 лв. за кубик вода, анонс над главата във вестника. Темата е на цялата 4 страница. Причина за поскъпването е новата пречиствателна станция за отпадни води, която бе пусната в експлоатация това лято. Тя надува сметките с 49 стотинки, пресмятат от Вик. Предстои държавната комисия за енергийно и водно регулиране да одобри новите цени. От регулатора засега свалят с малко предложените от ВиК Хасково нива – за пречистване от 49 на 43 стотинки, за помпената вода вместо исканите 1.91 лв. – 1.88 лв. Окончателната цена ще стане ясна до дни. Междувременно в интернет тръгна петиция срещу поскъпването, в която до вчера са се подписали 558 души, пише вестникът.

Само „Сити път” иска уличното осветление, акцент от втора страница. Фирмата е единственият кандидат по обществената поръчка, а офертата й бе отворена на 28 декември.

71-годишен пушач подпали ортопедията, водещо заглавие на 3-та. Димитър Бегов лежал в отделението със счупен таз, но вчера запалил цигара на леглото си и заспал. Миризмата била усетена от лекарите и това спасило живота на възрастния мъж.

Арестуваните по Коледа папагали отиват в софийския зоопарк, пише още на страницата. Става дума за конфискуваните 2000 пернати по празниците. 100 от тях умрели заради липсата на подходящи условия на митницата.

За 2011-а: 3765 инвалиди с безплатни винетки, друго заглавие на страницата. Половината от тях са в Хасково.

2012-а ще е година на голямо духовно пробуждане. Това казва в интервю за вестника Станимир Стойчев, студент по право и астролог.

Не се дадохме без бой на чехите, акцент от спортната страница. Става дума за загубата на тенисистите Григор Димитров и Цветана Пиронкова на турнира в Австралия.

Павлина и Николай в Истанбул по празниците, акцент от 8 страница. Хасковската двойка танцьори имали демонстративни участия

Това бяха основните теми в „Хасковска Марица”. Първият брой на „Новинар юг” за тази година ще излезе утре.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини