От х:

Днес в x:

Най-интересното от Хасково през 2011 г.

Безпрецедентното затваряне на община Хасково, бе една от най-интересните новини на хасковлии

В Haskovo.net смятаме, че най-важното за нас трябва да е това, което интересува аудиторията. Затова никога не преставаме да бъдем в непосредствен контакт с нея, на лични и редакционни пощи и телефони. Обръщаме внимание на всеки от многобройните сигнали на нашите репортери, в каквито се превърнаха читателите на Haskovo.ne,t и се опитваме да им поднасяме точно тези новини, които ги интересуват.

Дори и за нас бе любопитно, какво роди тази двустранна връзка. Кое бе най-интересното от Хасково през изминалата година, според нашите читатели. Затова си позволихме да направим една класация на базата на отчетената от статистика читаемост на новините. Предлагаме я на вашето внимание.

 

Няколко теми се набиват на очи. Катастрофите отдавна се „радват” на засилен обществен интерес, но специфичното е, че по-голямо внимание получават пътните инциденти в града или близките дестинации, дори и да са само „смачкани тенекии”. Катастрофите се разглеждат в контекста на болната тема, колко неподготвени са хасковските шофьори, особено младите и ширещата се безотговорност на водачите по пътя.

№1по читаемост е кървавият инцидент по пътя Хасково-Димитровград „Двама млади умряха след зверско размазване край МБК”, в който загинаха млад мъж от Крепост и 17 годишната му приятелка от хасковската Езикова гимназия. Разследването изваде наяве подозрението, че зад волана е била 17 годишната, която в момент на паника „изтървала” колата в крайпътно дърво. Новината е изчетена цели 31 570 пъти.

Напук на твърденията, че хората се интересуват най-вече от чуждото нещастие, на второ място с 29 328 посещения е албума Балове 2011-та година. Снимките на топ-фотографа Ники Матанов са привлекли огромна част от позитивната емоция на хасковлиите. И пак снимки, но от деня, заемат третата позиция с 28 354 посещения. Явно за хасковлии не всичко е „черно”. Харесват и цветното, в прекия и преносния смисъл.

Хасково, като Дивия запад, в новината „Посред бял ден: Удушиха хасковлия заради лихва” е на 4-то място. После идва „Шофьорът, затрил шестима в Симеоновград, е карал пиян”. Любопитното е че новината за състоянието на водача прегазил 6 деца на връх великден, е много по-четена отколкото вестта за самото кървово събитие, която авторът Тодор Кръшков, отрази първи за вас. А иначе и то е сред топ 20. И отново Хасково като Дивия запад в №6 „Циганин посече случаен минувач пред бизнесцентъра”. Абсурдността на идеята, че могат просто ей така да почнат да те колят с нож на пъпа на центъра на Хасково, е привлякла 18 362-ма читатели. Че хасковлията се нуждае и от позитивни новини се личи по №7- Програма за Празниците на Хасково-5-11 септември” изчетена цели 17 366 пъти. И отново катастрофи-до хасковският разсадник в която умряха 4-ма гастарбайтери и трагедията край Върбица, която коства живота на димитровградски лекар.

Нуждата и интересът на Хасково към собствените си медии е отразена в 10-тото място на вестта „Хасковската телевизия Аида тръгва в понеделник” с 15 133 прочитания. Известната от десетилетие и половина като ТВ „Рекординг”, се преименува заради лицензионно-честотни перипетии, но показа, че запазва любовта на аудиторията. Куриозът „С Хамър на училище” успя за малко повече от месец да събере повече от 13 500 прочитания и над 100 коментара. Да поясним куриоза, понеже за някои не е ясен. Митичният американски джип тежи 4 тона, а поне според българският стандарт, лека кола и съответната категория В важат за автомобили до 3.5 тона. Въпросът е дали 18 годишния водач на Хамър има категория С?

Трагичната смърт на широко известна публична личност, като окръжният съдия Росен Русев привлече фаталните 13 хиляди прочитания. Събудената гражданска съвест на хасковлията отразява челната позиция на новината „Напориста мама премахна такса в хасковската болница”. Мамата не се съгласила с исканите и 5 лв на ден за престой в хасковската болница, като придружител на болната си невръстна щерка и в крайна сметка протестът и доведе до премахване на таксата. Малко неудобен за гражданската съвест на хасковлии е фактът, че всъщност мамата е димитровградчанка. Нищо, и хасковлийки могат да се научат.

Най накрая сватба! „50-метров булчински воал блокира ""Дунав" „ Находката на колежката Христина Котларска всъщност показа, че хасковлии продължават да благоговеят пред този ден. Щото справката с адвокатите за увеличаващият се брой на разводите малко бе поразклатило това ни убеждение.

Уникалните кадри на колегата видеооператор Андрей Ранчев от градското рали затворен тип „Хасковското Монако” е гледано от 12 500 души. Видеорепортажът имаше само няколко месеца да набере своята популярност, но безапелационно попада в топ 20. Въпреки, че компютрите на хасковлии са далеч от класата на телевизорите им, и не на всяко ПС видеоматериалът се отваряше. И още една позитивна вест „Д-р Йордан Попов спаси човек от 30-килограмова тения”. Кой каза, че в Хасково няма добри лекари?

Традиционно интересният грип е залегнал в „Грипна ваканция само в 3 общини. Хасково пропуснат”. Не сме сигурни дали в Хасково има 12 хиляди ученици, но толкова са се позаинтересували/или позлорадствали/ на новината.

И пак активна гражданска съвест: „Българи юнаци” в центъра на Хасково, завършва топ 20 на най-четените новини. Протестът на хасковските младежи срещу събитията в Катуница. Тревожното е, че само младежи се отзоваха на този наболял за българия проблем. Явно липсата на провосъдие и напиращото народно възмездие, интересува само младите хора.

Макар и извън топ 20, всяка новина с думичката „кмет” увлича многохилядна читаемост. „Ирена Узунова: Кметът спретна фарс с мотопистата”, „Георги Иванов: Вотът в неделя е нагласен така, че да бъде оспорен”, „Иван Петров: Кметът си нареди 54 %.„Ама не стана”, „Кметът забрани Тотото в Хасково. Тотализаторът: това е прецедент” , „Кметът Иванов: Съдът ни разката майката, затварям общината”, „Кметът разреши да затворят пътя за Кърджали, изходът от Хасково блокиран”, „За балотажа: ДПС с Иванов срещу ГЕРБ”, „ Задържаха застъпници на Георги Иванов в Република”, „Местят река заради незаконен кметски рибарник”. Пследната от редицата новина при това е от този месец и е в явно неравнопоставено отношение спрямо другите. Още повече, че се отнася за кметът на село Тракиец община Хасково. Всички тези новини, при това на различна тематика, са сред най-четените в Haskovo.net. Повечето, все пак са от горещият откъм изборни страсти месец октомври, което обяснява и първенството на този месец като най-четен през годината-цели 4 млн посещения!.

Явно, за добро или лошо, кметът Георги Иванов е в устата на хасковлии. Но както е казал народът: „По добре в устата, отколкото в краката”.

Всичко свързано с хасковската болница се радва на широка популярност- „Счупени крака изядоха главата на шефа на Ортопедия”, „Полицаи и лекари са новите жертви на хепатита”, „ 3 отделения в МБАЛ без шефове, кандидатите – слаби”. Коли, ловци, манекенки, ученици са сред другите популярни теми. А сред най-популярните формати са видеорепортажите, като почти всички са с двуцифрена читаемост, която почти съответства на броя на уникалните посещения /тези които за пръв път четат новината/.

Хасковлията е широко скроен и се интересува от широк кръг теми. Haskovo.net ще продължи да се стреми максимално бързо и точно да отговаря на вашите търсения и да ви доставя „прясна”, най-бързо развалящата се стока в нашето съвремие-информацията. За целта ви призоваваме да поддържате все така активен и жив контактът с нас-чрез телефони, интернет или лично. Както обича да казва една колежка-звънете-не ни жалете. Ние се интересуваме от това-което интересува и вас.

Спорна и честита Нова 2012-та година, от целия екип на Haskovo.net.

*Класацията на най-четените новини е направена според статистиката на Гугъл.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини