От х:

Днес в x:

Натресоха глоби на Махалата, събирането-проблематично

В Република се продава всичко, отделен е въпросът доколко е законно

Три акта за незаконно продаване на хранителни стоки по маси, наложиха инспекторите от Агенцията по храните след внезапна проверка в кв. Република. Две от масите са били нерегистрирани по закона за храните. В първия случай, физическото лице отнася глоба от 1500 до 2000 лв. Втората маса обаче е била на фирма и санкцията е двойна-от 2 хил до 4 хил и 500лв. Собственик на една маса е с акт за липса на етикети на български език-от 250 до 500 лв. До месец трябва да излязат наказателните постановления с точния размер на глобите. Обаче събираемостта им е проблематична, признаха от Агенцията по храните. Ако актовете се изпратят по пощата, почти сигурно се оказва че глобеното лице не живее на посочения адрес. Трябва да се връчат лично, с помощта на полиция, обясниха инспектори врели и кипели в подобни ситуации. Следва покана за доброволно издължаване, а ако такова не се случи-провинилият се отива при публичен изпълнител за принудително вземане. Тук проблемът е пак в адреса. Отделно, почти всички лица от квартала не получават заплати по банков път, за да бъдат запорирани, нямат декларирано имущество и т.н.

Не така стоят нещата с магазините. Два хранителни магазина в Хасково са глобени за неправилно съхраняване на месни и млечни продукти. Обикновено това значи, че дадена храна не се съхранява на необходимата температура, което автоматично влошава годността и.

Магазин в Ивайловград е бил глобен за не етикетирани на български език стоки. И трите търговски обекта са глобени с 500 до 1000 лв.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини