От х:

Днес в x:

Първо плащаш, после съдиш. 17 потъват заради поплавъци. Преглед на регионалния печат

17 потъват заради поплавъци, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. 17-те удавници са бензиностанции в Хасково, които нямат монтирана нивомерна система на колонките си. Това ще е задължително от 1 април догодина.

Кольо Димитров поема делото срещу кмета Иванов, акцент над главата във вестника. Темата е водеща на криминалната страница. Делата на внезапно починалия Росен Русев са разпределени на негови колеги от окръжния съд. Друг магистрат пък поема процеса срещу Теньо Лудия, насрочен за днес.

Крави пасат в пловдивските гробища, анонс със снимка от 1-ва. Липсата на масивна ограда е причина за инвазията на тревопасните в гробищния парк.

Свалят с два промила такса смет за фирми в Димитровград, водещо заглавие на 2-ра. От 10 на 8 промила пада налогът за предприятията в общината по предложение на кмета Иво Димов.

Полковник Пинчев отиде в окръжна прокуратура, заглавие от 2-та. Военният магистрат вече ще е обвинител в Пловдив.

Шейх хапва наше сирене заради Валери от Хасково, заглавие на голям материал от 7 страница. Как се угажда на шейх в ОАЕ разказва технологът от Хасково Валери Райков.

Кольо Димитров поема делото БИЛЛА, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Изданието също избира тази тема за водеща в днешния си брой.

Абсурд! Първо плащаш наказателния паркинг, после съдиш ДАА, челно заглавие на първа страница. В дописката се разказват патилата на хасковлия, глобен от автомобилната инспекция за нелегален превоз на пътници. Съдът отменил наказателното постановление, но се оказало, че дължи 450 лева на „М-комфорт” за времето, през което колата му е била на наказателен паркинг. За да избегне паркинга, трябвало мъжът да плати глобата си към ДАА, а после да я обжалва.

3 болнични отделения без шефове, водещо на 2-ра. Темата са конкурсите за завеждащи на отделения в МБАЛ Хасково.

Гаражите само за коли, затягат продажбата им като самостоятелни обекти, темата на 4 страница. Повод за материала са готвените промени в закона за устройство на територията.

Контейнери за боклук душат часовниковата кула в центъра, на 5 страница.

Сестри Стоеви се пробват отново при жените, акцент от спортната страница. Младите хасковски бадминтонистки заминават за турнир с награден фонд 15 000 долара в Италия.

Хасковлии отделят двайсетачка за коледна украса, водещо на 8 страница. Темата са харчовете по празниците и цените на елхите и украшенията за Коледа.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини