От х:

Днес в x:

Журналист съди община за отказана информация

Главният редактор на „Сакар нюз“ Иван Атанасов е завел дело срещу община Харманли заради отказ от информация. Журналистът подал заявление по закона за достъп до обществена информация с искане да му бъде предоставен доклад на агенцията за държавна финансова инспекция. В доклада се описвали нарушения на ръководни кадри от администрацията на кмета Михаил Лисков.

От общината обаче оспорвали констатациите на финансовата инспекция и според адвокат Михайлов, представител на кмета Лисков, има заведени 12 дела срещу въпросния доклад. По думите на юриста самият документ е качен на сайта на инспекцията и може да бъде изтеглен оттам. Делото в хасковския административен съд в петък е било отложено по искане на адвоката на администрацията.

Проверка на Haskovo.net в сайта на агенцията показа, че доклад за община Харманли няма публикуван. Според последните промени в закона агенцията е длъжна в 10-дневен срок след приключване на всяко тримесечие да публикува финансовите доклади от проверките. В сайта обаче могат да се намерят само докладите от третото тримесечие на 2011 година.

Следващото заседание по делото „Атанасов срещу община Харманли“ е насрочено за 17 януари.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини