От х:

Днес в x:

Тир пося два котела край Хасково, Е-80 на косъм от катастрофа

Нещо подобно, умножено по две, цъфна на Е-80 край Хасково

Български тир пося два огромни котела за твърдо гориво на главен път Е-80 край Хасково, в района на стрелбище Диана. Тежките уреди паднали на пътя снощи към 9 часа и създали трудно забележимо препятствие на платното, което създало риск от катастрофа. Макар и не без проблеми, местната пожарна отстранила проблема.

Инцидентът се случил при опит за остър завой към пътя Димитровград-Хасково, за подход към областния град. Двата котела са се откъснали от дървената платформа, за която са били закрепени и са паднали на пътното платно. Шофьори движещи се зад тир-а подали веднага сигнал на тел 112. Описанието на котлите обаче оставило усещане у диспечерите че става дума за малки предмети.

„Всъщност се оказаха с размерите на половин лека кола всеки и тежаха два тона“ уточни началникът на областната пожарна комисар Николай Вълчев. Котлите са били с мощност 200 киловата. Били предназначени за Хасково и идвали откъм границата.

Пристигналата кола на отдел спасителна дейност към пожарната, нямала ресурс да помръдне тежките съоръжения. Затова извикали частна фирма осъществяваща пътна помощ. С нейна помощ качили обратно котлите в Тир-а, който след инцидента паркирал край товара си. Не стана ясно кой е бил получателят на товара в Хасково, но приносителят успокоил, че всичко със стоката е наред.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини