От х:

Днес в x:

Бдение за шестте деца в Симеоновград, процесът след 2 седмици

Бдение в памет за шестте деца, загинали в жестоката катастрофа навръх Великден тази година в Симеоновград се проведе днес в града. Почернените близки и роднини запалиха свещички в памет на загиналите младежи. Днес е световен ден в памет на жертвите по пътищата. Към инициативата се присъединяват и други хора, загубили свои близки в катастрофи. Бдения със свещички в ръце днес се провеждат в Бургас, Добрич, София, Шумен, Велико Търново, Варна.

Над 2000 души от Сименовград са се подписали в искането на инициативния комитет, който настоява за промени в Наказателния кодекс. Убийството на пътя след употреба на алкохол или наркотици да се разглежда като умишлено убийство, искат близките на нелепо загиналите деца. Подписите, събрани в цялата страна, надхвърлят 20 000. В сряда подписката ще бъде внесена в Народното събрание.

През изтеклата седмица хасковският окръжен съд насрочи делото срещу шофьора на опела-убиец – Данаил Георгиев, за 7, 8 и 9 декември. Заедно с него на подсъдимата скамейка ще застане и братовчед му Живко Желев, който във фаталната нощ е преостъпил колата на пияния Данаил. Ако бъдат признати за виновни, двамата може да получат до 15 години затвор.

„Никаква присъда, дори най-тежката, няма да ме утеши”, каза Славка Георгиева, майка на един от загиналите младежи – Георги. Тя обаче се надява ако подписката за промени в Наказателния кодекс се вземе под внимание, жертвите на пътя да намалеят и да няма майки, които да изпитат нейната мъка.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини