От х:

Днес в x:

Кърваво меле на Е-80. Спука се цената на земята. Преглед на регионалния печат

"4 трупа в кърваво меле на Е-80" заглавие от вестник "Новинар юг". Кървавият път отново взе тежък дан. Микробус с 8 членно семейство турски гастърбайтери се размаза в бронята на тир на километър от Хасково. Вероятната причина за трагедията е заспиване на водача на буса зад волана. В 5 сутринта, возилото напуснало своята лента и навлезнало в насрещното. Там било засечено от турски тир. След челният удар на място умират 4-ма души сред които и дете, а още 4 деца от 11 до 15 годишна възраст са ранени. Две са транспортирани за Пловдив с тежки черепно-мозъчни травми. Другите две са в хасковската ортопедия. Трагедията е водеща и за двата регионални ежедневника.

Часове по-късно, на Е-80 стана и друга катастрофа за щастие без жертви. Автобус на кърджалийска фирма преобърна микробус който пътувал за Пловдив, в района на село Горски извор. Водачът на микробуса е със счупена ръка. Причината за инцидента е неправило изпреварване от страна на автобуса. Тръгнал да задминава но видял в насрещното кола/според версията на шофьора пък, в този момент него тръгнали да изпреварват/ и побързал да се върне в своето платно. Там обаче засякъл буса и го преобърнал. За щасите автобусът с 46 пътници останал на колела.

"8 крадени коня през ресторанти"-чело. Набези за коне били регистрирани в няколко хасковски села. За по-малко от месец от Узунджово например изчезнали 4 коня, един от тях породист. Животните не са засечени в други собственици или на хайван пазари. Смята се, че са продадени на специализирани ресторанти в които се сервира конско месо. Подозренията за крадците е че са ромски банди.

"Стачка: Димитровград остава без 30 влака" Това ще стане факт след готвената за 24-ти ноември националната стачка в БДЖ срещу плановете на правителството да съкрати 2 000 служители в железниците. Над 30 влака идват и заминават от ЖП гара Димитровград.

"Само Атака си свали плакатите". Само партия Атака явно реши да си спести 1000 левовия депозит в общината, за да си свали предизборните агитационни материали. Останалите, които имат в пъти повече разлепени плакати, явно са решили, че ще им е по-евтино това да направи общинската Екопрогрес. Учудващото е че все още има дори и скъпи билбордове.

"Койчева сдаде библиотеката, остава в Обс". Шефката на регионалната библиотека Тонка Койчева избра да бъде парламентаристка, за да подпомага културата. Това заявява тя по повод избора Обс или работата. Изборът и е наложителен, защото шефът на библиотеката е общински служител. За тези които са държавни служители този избор не важи.

"Реформата във ВиК сектора закъса, ЕС плаши да спре парите", водещо в "Хасковска Марица". Хасковското ВиК е едно от 4-те в страната, които не е създало водни асоциации с общините. Тези водни асоциации са съвместни дружества между държава и община с цел кандидатстване по европейски програми. Според шефа на ВиК Петко Стойчев, там където има създадени водни асоциации, те не работят. За това и ЕС ще ни спре парите. Идеята за водни асоциации е на бившия замрегионален министър Димчо Михайлевски. Пак според Михайлевски, именно ВиК саботирали реформата в сектора.

"Брокери: Сътресения на поземления пазар"-чело. След като преди няколко години се спука балонът на цените на жилищни имоти, сега същото става и с цената на земята. Заради повишеното търсене в последните години, цените скочиха 10 пъти. Така декар земеделска земя се търгува между 250-400 лв. Сега обаче всичко живо тръгна да продава земя и това пукна балонът за "земевладелците".

"Четирима загинаха, а трима берат душа след тежка катастрофа" на цялата 4-та страница. Страницата е богато илюстрирана със снимки от зверсакта катастрофа на Е-80 до Хасково, макар тези снимки да могат да докарат безсъние на доста хора със слаби нерви. Когато човек погледне смачканите возила, особено микробусът в който са пътували 8-те гастърбайтери, започва да се чуди не как са загинали 4-ма души, а как въобще някой от 8-те е жив. Впрочем това е проблематично за 3-ма от оцелелите. 11 годишно момче и 12 годишно момиче се оперират в Пловдив, заради тежки черепномозъчни травми. 14 и 15 годишни момчета пък са потрошени в хасковската Ортопедия, едно от тях много сериозно. Причините за инцидента не са до край изяснени.

На цялата 5-та страница-разрез на новия ОБС Хасково. " Новият Обс бъка от строители и адвокати". Митко Ламбов/Гергьовден/ и Красен Ангелов/ДСБ/ съдружници в бизнеса и в спорта. Телят Хасан ДПС, Златко Марчев/Българе/ и Антон Иванов/ГЕРБ/ са парламентаристите с най-сериозен бизнес. Като стана дума за бизнес, няма по-бизнес листа от тази на ДПС-5 от 6-та съветници в нея въртят солидни компании, някои като Телят Хасан-цели корпорации. В Листата на кмета бъка от общински служители, в тази на ГЕРБ от държавни служители. Тепърва ще видим как всички ще се сработят. Статията е направо като упътване-кой с какво се занимава, какъв му е бизнеса, политическото минало и какво се знае в града за него. Направо настолно четиво за опознаване на местният общински съвет.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини