От х:

Днес в x:

Броят ВиК авариите под асфалта на „Марчела“

Колко аварии са отстранявали екипите на ВиК Хасково по улиците на града, асфалтирани от фирма „Марчела“, в периода 2 май 2007 г. до 29 декември 2008-а. На този въпрос трябва да отговори вещото лице по делото, което фирма „Марчела-90“ води срещу община Хасково за неизплатени суми за извършени през този период ремонти. Освен това експертът трябва да отговори и дали това е довело до забавяне на изпълнението на договора между общината и фирмата.

Днес в хасковския окръжен съд бе изслушано заключението на вещото лице за качеството на строителните работи. То бе определено като добро. Пукнатините по асфалтовото покритие, които са се появили впоследствие, се дължат на некачествена основа на улицата, но в договора няма клауза за ремонт на пътната основа, а само за полагане на асфалтовия пласт, каза вещото лице.

Друг експерт – икономист, пък даде заключение, че лихвите върху неиздължените суми са коректни. Лихвите върху иска от 383 000 лева са приблизително 5000 лева на месец, пресметна адвокатът на „Марчела-90“ Владислав Велев. Той припомни, че по другия иск срещу общината – на „Европът“ за 2.5 млн. лв., лихвите са 30 000 лв. на месец.

След завеждането на исковете от общинската администрация пък контрираха, че имат претенции за качеството на извършената работа, както и за неспазени срокове по договора.

Следващото съдебно заседание по процеса бе насрочено за 5 декември.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини