От х:

Днес в x:

Новият ОбС Хасково в съда. За пръв път незрящ в местния парламент. Преглед на регионалния печат

Днес съдът гледа искове за касиране на изборите за ОбС-Хасково, пише в анонс до главата „Новинар юг”. Темата е водеща на 3 страница. 10 са внесените искове за касиране на изборите, днес ще се гледат жалбите на „Екогласност” и „Атака”. Утре съдебният маратон продължава с още два иска.

Иван Петров: Нека кметът Иванов дава добрите решения, ГЕРБ ще го подкрепя, заглавие на интервю с областния шеф на бойковите хора над главата на вестника. Цялото интервю е на 7 страница.

За пръв път незрящ в местния парламент, водещо заглавие на 1 страница. Това е 50-годишният Георги Желев. Той ще заеме мястото на шефа на старческия дом Вълко Пехливанов, който се отказва да бъде съветник.

МБАЛ Хасково с рекорден приход за октомври – 910 бона. Добрата новина е водеща на 2 страница.

Филолог стана шеф на архива, друг акцент от 2-ра. Това е  Станислав Станилов, който спечелил конкурса.

Организиран изборен хаос 2011, заглавие на голям материал на 6 страница.

Кръводарителската мрежа се превръща във верига супермаркети, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Заглавието е на интервю с проф. д-р Петкан Проданов. Цялото интервю е на 5 страница.

63-ма турски бизнесмени останаха без визи за проект, водещо заглавие на първа страница. Едва 10 представители на бизнеса пристигнали вчера на срещата в областната администрация.

Съседката на Магето стана кмет, той си прибира катерушките, водещо на 2-ра. Става дума за димитровградското село Крум, където досегашният управник Георги Ангелов сдаде поста, както се оказа – на съседката си. Огорчен от разгрома, той пратил хора да приберат катерушките и люлките, които по думите му, били негови.  

„Райкомерс” осъди общината за половин милион, акцент от 3 страница. Фирмата спечелила дело в окръжния съд в Хасково за неплатени по договор 464 хиляди лева. Плюс лихвите сумата набъбва до половин милион. Парите трябвало да бъдат платени за ремонт на напорен водопровод от с. Ябълково през 2009 г., но фирмата не получила от община Хасково нито лев.

4600 нарушители заснети с видеокамери, темата на 4 страница. Толкова са електронните фишове от началото на 2010-а до края на февруари 2011-а. Проблем обаче било разнасянето им по домовете на съгрешилите шофьори. Вече щели да се пращат с препоръчани писма.

„Арда” нанесе нов удар на „Димитровград”, акцент от спортната страница. Кърджалийци били с 2:0 димитровградчани на собствения си стадион.

„Пейзаж+” на Симеон Тодев във „Форум”, водещо на 8 страница. Тази вечер хасковският художник открива изложба в  галерията до театъра. Авторът ще изненада почитателите си с пейзажи.

Това бе по-интересното от днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини