От х:

Днес в x:

Панайотов: Изборите са пазар, а аз не пазарувах

Живота продължава за Иван Панайотов

Тези избори се оказаха пазар, така лаконично кандидатът за кмет на Хасково Иван Панайотов обобщи опитът си от месец и половина правене на избори. „Аз не пазарувах“ обясни част от причините за изборното поражение Панайотов. На директен въпрос към него и областният координатор Иван Петров, могат ли по подобие на лидерът си Бойко Борисов да се закълнат че не са купували гласове, и двамата отговориха: Да, не сме платили нито стотинка.

Панайотов не изневери на своя стил и не отправи остри думи към никого. Дори към тези които твърдяха че ще е кукла на конци в ръцете на местното ръководство на ГЕРБ. „На 53 години малко трудно ще стана кукла. Не съм бил такава в „ръцете“ на три правителства“, посочи той.

Панайотов започна изявлението с припомняне на десетките присъстващи, че днес е денят на народните будители, тоест има и по-важни неща от едни избори. Това разсея за малко разбора на изборните страсти.

Кандидатът на ГЕРБ благодари на всички, които са гласували за него, благодари и на всички които са гласували за опонента му. „Важното е че са гласували и оттук нататък имат основание да изискват от своите избраници, да изпълнят това което са обещали“. Началникът на РИО на МОН изрази съжаление че приключва прозореца в който можеше да се кандидатства по програма за обновяване и саниране на училища и детски градини. Димитровград и Свиленград са реновирали на 100 % своите училища и детски заведения, в Хасково това не се случи. Като пример за пропусната възможност бе посочена сградата на ПМГ. „Дадохме сградата на община Хасково. И се оказа че няма подготвен проект по който да се кандидатства за пари за обновяването и“ възмутиха се депутатите от ГЕРБ, Иван Петров, Румен Данев и Фани Христова. А времето по тази програма изтича. Все пак съветническата група на ГЕРБ, начело с Панайотов ще вложи всички усилия за да подпомогне училищата в Хасково, а специално за ПМГ ще се търсят съдействието на депутатите за намиране на финансиране.

Изтича и другата програма, за подмяна на ВиК мрежите. Това бе шансът водопроводи и канализация да се подмени с европейски пари. Това обаче свършва в 2013-та година, а после всичко ще трябва да се прави с наши пари, обобщиха депутатите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини